Argentinië

Argentinië is het land van de oneindige landschappen, ruige bergen en besneeuwde vulkanen. Reis naar het noorden en vind verstilling in de Puna of Altiplano, een woestijnachtige hoogvlakte met opgedroogde zoutmeren en kale vlaktes waar lama’s en vicuna’s grazen. Het lijkt wel of je op een maanlandschap bent beland.

Even indrukwekkend zijn de quebrada’s in het noordwesten: grillige rotsformaties, dramatische kloven en dooraderde berghellingen in 1001 kleuren. Hier leven voornamelijk de inheemse Quechua-indianen. Door de vruchtbare valleien staat deze regio wereldwijd bekend om zijn gerenommeerde wijnen. Je komt helemaal in de sfeer tijdens wandelingen op kleurrijke indianenmarktjes en in pittoreske koloniale dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Trek verder naar de Iguacu-watervallen in het noordoosten, op de grens met Brazilië. De tropische omgeving maakt deze watervallen tot één van de mooiste ter wereld.

Patagonië en Vuurland staan bovenaan het verlanglijstje van de gevorderde reiziger. Wandelaars die op zoek zijn naar imposante natuur en een unieke ervaring komen hier moeiteloos aan hun trekken. Wij bieden tochten aan naar de nationale parken Torres Del Paine en Los Glaciares. In deze mysterieuze verre wereld  kom je in contact met het grote ‘niets’: schrale steppe, verbluffende bergen, gletsjers – een overdaad aan ongerepte natuur. Meer naar het zuiden, in de buurt van Ushuaia, kun je genieten van een boottocht langs de prachtige, woelige baaien van het Beaglekanaal.

De Aconcagua gelegen in het Andesgebergte in de provincie Mendoza, is de hoogste berg van Zuid-Amerika. Zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. Het is een van de ‘iconen’ van de 7 summits.

De prachtige moerassen van Esteros del Iberá zijn een biologisch gevarieerde wildernis van water, moerasland en eilanden met een oppervlakte zo groot als België. Het reservaat dankt zijn naam aan het woord van de Guaraní voor schijnende wateren, een verwijzing naar de heldere lagunes.

ONZE REIZEN IN Argentinië

Reis op maat

Zuiderhuis levert maatwerk. Precies volgens de wensen en verlangens van de reiziger stellen we samen een onvergetelijk programma op. Laat hieronder de noodzakelijke basisinformatie achter zodat we een eerste idee krijgen over jou wensen. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om een reisvoorstel uit te werken.

Egbert Deketele

Specialist Argentinië

Egbert Deketele

Als jonge twintiger trok ik twee maanden met mijn backpack door Zuid-Amerika. Ik raakte meteen in...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

 

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

 

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

 

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

 

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen