fbpx Reis naar Argentinië met Zuiderhuis - Thuis in de wereld
Argentinië

Argentinië is het land van de oneindige landschappen, ruige bergen en besneeuwde vulkanen. Reis naar het noorden en vind rust in de Puna of Altiplano, een woestijnachtige hoogvlakte met opgedroogde zoutmeren en kale vlaktes waar lama’s en vicuna’s grazen. Het lijkt wel of je op een maanlandschap bent beland.

Even indrukwekkend zijn de quebrada’s in het noordwesten: grillige rotsformaties, dramatische kloven en dooraderde berghellingen in 1001 kleuren. Hier leven voornamelijk de inheemse Quechua-indianen. Door de vruchtbare valleien staat deze regio wereldwijd bekend om zijn gerenommeerde wijnen. Snuif lokale sfeer op tijdens wandelingen op kleurrijke indianenmarktjes en in pittoreske koloniale dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Trek verder naar de Iguacu-watervallen in het noordoosten, op de grens met Brazilië. De tropische omgeving maakt van deze waterval een van de mooiste ter wereld.

Patagonië en Vuurland staan bovenaan het verlanglijstje van de gevorderde reiziger. Wandelaars die op zoek zijn naar imposante natuur en een unieke ervaring zijn hier bij het juiste adres. Wij bieden tochten aan naar de nationale parken Torres Del Paine en Los Glaciares. In deze mysterieuze verre wereld kom je in contact met het grote ‘niets’ gaande van schrale steppe en verbluffende bergen tot grillige gletjsers. Kortom, je vindt hier een overdaad aan ongerepte natuur. Meer naar het zuiden, in de buurt van Ushuaia, kun je genieten van een boottocht langs de prachtige, woelige baaien van het Beaglekanaal.

De hoogste berg van Zuid-Amerika is De Aconcagua, gelegen in het Andesgebergte in de provincie Mendoza.. Zijn natuurlijke grens wordt gemarkeerd door de Valle de las Vacas in het noorden en oosten en de Kleine Valle de los Horcones in het westen en zuiden. Het is een van de iconen van de 7 summits en een hoogtepunt (letterlijk) hier in Argentinië

Bij Esteros del Iberá vind je dan weer prachtige moerassen. Deze biologisch gevarieerde wildernis van water, moerasland en eilanden beslaat een oppervlakte zo groot als België. Het reservaat dankt zijn naam aan het woord van de Guaraní voor schijnende wateren, een verwijzing naar de heldere lagunes.

ONZE REIZEN IN Argentinië

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Egbert Deketele

Bestemmingen: antarctica , argentinie , chili

Egbert Deketele

Als jonge twintiger trok ik twee maanden met mijn backpack door Zuid-Amerika. Ik raakte meteen in...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië