Op zoek naar iets?

woestijnreizen_egypte

Over ons

Thuis in de wereld

Reizen zit in het DNA van de mens. Van oudsher zijn we verhalenvertellers en avonturiers, op zoek naar nieuwe horizonten. Uit noodzaak of nieuwsgierigheid, om nieuwe mensen te ontmoeten en onszelf beter te begrijpen. Op reis gaan is ontdekken dat de wereld naast onmetelijk groot ook immens klein is. Dat mensen in de verste uithoeken van onze planeet veel meer op ons lijken dan we op het eerste zicht durven vermoeden. Wie reist, weet dat thuis een gevoel is, en geen plaats. 

Het verhaal van Zuiderhuis gaat in 1978 van start. Enkele gelijkgestemde zielen, stuk voor stuk doorwinterde reizigers, achtten de tijd rijp voor een nieuwe manier van georganiseerd reizen. Samen zetten ze hun schouders onder ‘Vreemde Kontinenten’, een avontuurlijke reisorganisatie waar respect, duurzaamheid en kleinschaligheid centraal stonden. Gaandeweg werd ‘Vreemde Kontinenten’ een thuis voor nieuwe specialisaties, steeds met dezelfde visie en avontuurlijke insteek. In 1996 zag Zuiderhuis het levenslicht, een overkoepelende reisorganisatie die zes specialisaties onder één dak samenbrengt: Fietsvakanties, Wandelreizen, IJslandreizen, Laplandreizen Scandinavië, Wereldreizen en Groepsreizen 20-30’ers. Vandaag staan we voor dezelfde waarden als veertig jaar geleden, en kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring rekenen op een ijzersterke expertise en een uitgebreid netwerk lokale partners en reisleiders.

sportieve_reizen_ijsland

Met actieve individuele en groepsreizen binnen Europa en ver daarbuiten, komt ons aanbod tegemoet aan elke reiswens. Onze experten zijn één voor één thuis in een stukje van de wereld, van de zilte kusten van Zeeland tot de ongerepte wildernis van Patagonië. Ze staan je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking, en tekenen samen met jou graag je droomtraject op maat uit. Ze zijn vertrouwd met de ins en outs van elke locatie, kennen de mooiste plekjes en tourist traps, en geven je praktische tips zodat je met een gerust gemoed je droomreis kan aanvangen.