fbpx Het verhaal van Zuiderhuis - Thuis in de wereld - Zuiderhuis

Het verhaal van Zuiderhuis

29 ervaren reisspecialisten

Meer dan 70 bestemmingen wereldwijd

45 jaar reiservaring op de teller

Jaarlijks 6.000 tevreden reizigers!

Thuis in de wereld

Thuis in de wereld

Reizen zit in het DNA van de mens. Van oudsher zijn we verhalenvertellers en avonturiers, op zoek naar nieuwe horizonten. Uit noodzaak of nieuwsgierigheid, om nieuwe mensen te ontmoeten en onszelf beter te begrijpen. Op reis gaan is ontdekken dat de wereld naast onmetelijk groot ook immens klein is. Dat mensen in de verste uithoeken van onze planeet veel meer op ons lijken dan we op het eerste zicht durven vermoeden. Wie reist, weet dat thuis een gevoel is, en geen plaats.

Het verhaal van Zuiderhuis gaat in 1978 van start. Enkele gelijkgestemde zielen, stuk voor stuk doorgewinterde reizigers, achtten de tijd rijp voor een nieuwe manier van georganiseerd reizen. Samen zetten ze hun schouders onder Vreemde Kontinenten, een avontuurlijke reisorganisatie waar respect, duurzaamheid en kleinschaligheid centraal stonden. Gaandeweg werd Vreemde Kontinenten een thuis voor nieuwe specialisaties, steeds met dezelfde visie en avontuurlijke insteek.

In 1996 zag Zuiderhuis het levenslicht, een overkoepelende reisorganisatie die zes specialisaties onder één dak samenbracht: Fietsvakanties, Wandelreizen, IJslandreizen, Laplandreizen Scandinavië, Wereldreizen en Bunkhouse, onze groepsreizen voor 20’ers en 30’ers. Vandaag staan we voor dezelfde waarden als veertig jaar geleden, en kunnen we dankzij onze jarenlange ervaring rekenen op een ijzersterke expertise en een uitgebreid netwerk lokale partners en reisleiders.

In september 2020 zag Noorderhuis het levenslicht. Samen met de Scandinaviëspecialisten van North & Away vormden de afdelingen Laplandreizen en IJslandreizen van Zuiderhuis een nieuwe reisorganisatie met focus op actieve natuurbeleving boven 55° noord. Als een goed geoliede tandem werken Zuiderhuis, Noorderhuis en Bunkhouse vandaag samen. Elk beslaan ze hun eigen stukje van de wereld, met dezelfde visie, expertise en terreinkennis.

Met actieve individuele reizen en groepsreizen binnen Europa en ver daarbuiten, komt ons aanbod tegemoet aan elke reiswens. Onze experten zijn één voor één thuis in een stukje van de wereld, van de zilte kusten van Zeeland tot de ongerepte wildernis van Patagonië. Ze staan je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking, en tekenen samen met jou graag je droomtraject op maat uit. Ze zijn vertrouwd met de ins en outs van elke locatie, kennen de mooiste plekjes en tourist traps, en geven je praktische tips zodat je met een gerust gemoed je droomreis kan aanvangen.

Onze troeven
Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen  ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Jarenlange expertise en terreinkennis

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

Ons team
Hanne de Jongh

Specialist fietsvakanties en wandelreizen

Ellen Bordinckx

Specialist fietsvakanties en wandelreizen

Elena Craenhals

Specialist fietsvakanties en wandelreizen

Mieke Vulsteke

Specialist fietsvakanties en wandelreizen

Laura De Poortere

Specialist fietsvakanties

Klaas Annys

Specialist fietsvakanties

Aline Van der Borght

Specialist wandelreizen

Kenny De Witte

Specialist wandelreizen en fietsvakanties

Karel Hons

Specialist wandelreizen

Delphine Vanoverbeke

Specialist groepsreizen

Ruben Tyberghien

Specialist groepsreizen

Justine Savat

Specialist groepsreizen

Heidi De Koninck

Specialist Latijns-Amerika

Egbert Deketele

Specialist Latijns-Amerika

Lisette Nijman

Specialist Latijns-Amerika

Niels Van Gremberghe

Specialist Latijns-Amerika en Nepal

Lisa Vandewalle

Specialist Costa Rica

Sarah Van den Daele

Specialist Afrika

Steven Andries

Specialist Afrika

Treesje Vanderlinden

Specialist Afrika

Stefanie Orlans

Specialist Afrika

Iwein Gossé

Specialist Madagaskar en int. groepsreizen

Anne Verbist

Specialist Zuid-Afrika

Catty Verstraeten

Specialist Zuid-Afrika

Roselien Wille

Specialist Afrika & Azië

Kim Dewaele

Specialist Azië

Ine Trompet

Specialist Azië

Illyana Decorte

Specialist Azië

Kathleen Ghequiere

Specialist Midden-Oosten en Centraal-Azië

Fien Riem

Marketing

Stefanie Deleu

Website en data

Laurens DeBlock

Marketing, website en vormgeving

Kiki Dillewyns

Accounting & HR

Karina Lacerda

Accounting & HR

Filip Jennen

Eigenaar