fbpx Fietsvakanties in Europa - Thuis in de wereld - Zuiderhuis

Fietsvakanties

Recreatieve fietsvakanties in Europa


Vanop de fiets verken je in alle vrijheid de mooiste regio’s van Europa. Als reiziger kies je voor een fietsvakantie van hotel naar hotel of opteer je voor een vakantie vanuit een vast verblijf, van waaruit je verschillende lussen in de omgeving fietst. Onze fietsvakanties kan je zowel met je eigen fiets als met een huurfiets aanvatten en de meeste van onze lokale partners bieden ter plaatse e-bikes aan.


In ons aanbod vind je fietsreizen van elk niveau, van gezinsvakanties met minimale hoogteverschillen en kindvriendelijke activiteiten tot sportieve fietstochten in bijvoorbeeld Madeira. Zuiderhuis voorziet logies, een routeboek, huurfietsen, bagagevervoer en gpx-tracks waar mogelijk. Onze routes worden elk jaar vernieuwd en wanneer we kunnen, trekken we er zelf op uit om nieuwe streken te ontginnen.


Onze fietsvakanties

Bestemmingen
Waarheen?

Geen voorkeur

Reisweg

Geen voorkeur

Prijs

Geen voorkeur

Comfort en fysiek niveau

Geen voorkeur

Meer filters

Reisthema's

Transport

Eigenschappen

Thuis op het zadel

Het rijk van koning fiets reikt ver. Van de glooiende graafschappen van de Cotswolds tot de zonovergoten wijngaarden van Sicilië, voorbij de oevers van de Rijn tot het Zeeuwse achterland. Vanop de fiets verken je in alle vrijheid de mooiste streken van Europa. Je houdt de pedalen stil bij postkaartplaatsjes en manoeuvreert en danseuse naar de mooiste panorama’s van ons continent. Je kan – het stuur even buiten beschouwing gelaten – alles loslaten en hoeft je over bijkomende beslommeringen geen zorgen te maken.

Fietsers zijn onderlegd in de kunst van het ontspannen. Haast dient nergens toe. Voor sommige zaken neem je maar beter uitgebreid de tijd. Voor een pittoresk oesterhaventje in de Vendée bijvoorbeeld, een degustatie te midden de weelderige wijnranken van de Champagne of een namiddag in de heilzame warmwaterbronnen van Montecatini. Wie fiets verkiest onderweg zijn boven stilstaan en wil steeds nieuwe horizonten verkennen.

Ontdek ons gevarieerd aanbod

Ons ruim aanbod fietsvakanties binnen Europa komt tegemoet aan elke soort fietsfanaat, van e-bike enthousiasteling tot geoefende heuvelheld. Zowel op dichtbijbestemmingen als in de verste uithoeken van ons continent bieden we fietsvakanties voor elk niveau aan. Voor fietsers die van geen kleintje vervaard zijn en fietsers die het (samen met hun kleintjes) liever op het gemak doen op onze familievakanties. Fietsers met onstilbare bourgondische behoeftes vinden hun gading op onze gastronomische fietsvakanties en ook fietsers die welvaren bij wellness kunnen op hun lauweren rusten.

Als reiziger kies je voor een fietsvakantie van hotel naar hotel, een vakantie met een vaste verblijfplaats of een combinatie van de twee. Die verblijfplaats, dat kan van alles zijn, van een vreedzaam dobberende huisboot op de Nederlandse kanalen tot een koninklijke parador in Andalusië of een statig landhuis in de heuvels van Piemonte. Wij voorzien logies, een routeboek en waar nodig huurfietsen en bagagevervoer. Onze routes worden elk jaar vernieuwd en waar mogelijk trekken we er zelf op uit om nieuwe streken te ontginnen. Op zoek naar een fietsvakantie die perfect bij jou past? Kom langs in een van onze kantoren en plan samen met ons je volgende avontuur!