fbpx Fietsen op de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey - Groot-Brittannië - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Groot-Brittannië

Fietsen op de Kanaaleilanden Jersey en Guernsey

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fiets vanuit twee vaste verblijven op Jersey en Guernsey
overnacht in idyllisch 3* en 4* hotel
proef van de unieke eilandsfeer op de Kanaaleilanden

Deze fietsvakantie op de Kanaaleilanden is een bijzonderheidje: je wordt ondergedompeld in het eilandleven voor de Frans-Normandische kust, op grondgebied van de Britse Kroon – officieel behoren deze eilanden niet tot het Verenigd Koninkrijk. Je verblijft drie nachten op Jersey en drie nachten op Guernsey. Beide eilanden zijn baljuwschappen, met de koning(in) als staatshoofd. Het zijn paradijzen voor liefhebbers van grillige kustlijnen en een stevige portie geschiedenis.

De fietstochten op de eilanden zijn beperkt in afstand. Echter, de landschappelijke impressies die je te beurt vallen, zijn als de golven in de branding van een van de ontelbare baaien: ontzagwekkend. Niet voor niets weten deze eilanden al eeuwenlang kunstenaars te inspireren, in de pen en op het doek. Het klimaat op de eilanden wordt al eens subtropische kenmerken toegekend. Hoewel dit neigt naar dichterlijke vrijheid in de interpretatie van de werkelijkheid, is er toch de weelderige plantengroei als grote pleitbezorger: de hortensia’s, mimosa’s en de gele stekelbrem springen in het oog tegen een horizon van omliggend blauw!

De archipel kent bovendien een uiterst boeiende geschiedenis waar je tijdens je fietstochten veelvuldig op gewezen wordt. Er zijn weinig plaatsen waar de Britse identiteit zo mooi vervlochten is met die van Frankrijk. Deze unieke situatie is het resultaat van het eeuwenlange getouwtrek tussen de twee kemphanen over het grondbezit. Hoewel de Britse Kroon hier al de plak zwaait sinds eind 12de-eeuw, zal een Frans of Normandisch accent nooit ver weg zijn. De talloze forten en vestingen langs de kustlijn zijn de littekens van oude wonden, maar deze gaan naadloos op in het immer fascinerende landschap en zijn bij de eilanden gaan horen zoals kaas bij wijn.

Jersey en Guernsey zijn de grootste eilanden binnen de eilandengroep. Omliggend vind je nog een handvol kleinere eilanden – zoals Sark en Alderney – die een excursie meer dan waard zijn!

Afronden doen we met de beloftevolle woorden van Victor Hugo (1802-1885), een van Frankrijks belangrijkste schrijvers en ooit een banneling op de Kanaaleilanden: ‘Le pays est beau, le peuple est bon, l’histoire est fière. La côte sauvage est majesteuse.’

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Mogelijk met de koersfiets

GPS-Tracks beschikbaar

7 dagen - vanaf €578

Beschikbare periodes

25 mrt 2024 > 14 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
7 dagen - vanaf €578

Beschikbare periodes

25 mrt 2024 > 14 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
Reizen in Groot-Brittannië
Ontdek onze reizen in Groot-Brittannië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië