fbpx Middeleeuwse Beierse biertoer - Duitsland - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Duitsland

Middeleeuwse Beierse biertoer

 • Reisomschrijving
 • Route
 • Praktisch
 • Vertrekdata & prijzen
fietstocht met bagagevervoer
middeleeuws Nürnberg, Bamberg en Rothenburg
grootste concentratie aan brouwerijen wereldwijd

De middeleeuwse parels Nürnberg, Bamberg en Rothenburg

Je fietst in de regio met de hoogste concentratie aan brouwerijen ter wereld! Geniet van de rustieke sfeer in mooie ‘Biergartens’ en de gastvrijheid van Frankenland (Franconia).

Je start in het historische Nürnberg. De stad kent 1000 jaar geschiedenis! De oude keizerlijke stad met het machtige kasteel, befaamde kerken en musea trekken de aandacht van toeristen over de hele wereld. De hele oude binnenstad werd weer heropgebouwd na de oorlog in zijn oorspronkelijke staat. De Kaiserburg en de 5 km lange stadsmuren omwallen de stad. Het is de grootste stad van Franconia of Frankenland. Een uitzonderlijke citytrip waard!

De tocht brengt je door de middeleeuwse stadjes Bamberg (grootste onaangetaste historische stadscentrum van Duitsland) en Rothenburg (het mooiste stadje van Duitsland).

Onderweg passeer je ook het koninklijke residentiestadje Ansbach en talrijke kastelen en paleizen.

Na een volmaakte lus kom je terug in Nürnberg.

Deze reis heeft 2 vervolgtrajecten van onze reis ‘Duitse Kastelenroute/Deutsche Burgenstrasse’.

 

Uitbreiding in Nürnberg:

Tijdens je verblijf in Nürnberg raden we volgende stops aan op wandel- of fietsafstand:

 • Kaiserburg die hoog boven de stad pronkt, met museum
 • Albrecht Dürer Haus
 • Germanisches Nationalmuseum (grootste Duitse museum voor cultuurgeschiedenis, door 600.000 jaar Europese kunst!)
 • Deutsche Bahn-museum (spoorwegmuseum)
 • Wandelen op en langs de stadswallen die bijna de hele stad ommuren
 • Documentatiecentrum Reichsparteigelände en Zeppelinfeld gelegen rond de vijver Dutzendteich die nu recreatiegebied is (Nazi-Duitsland)
 • Memorium over de Nürnbergprocessen (naoorlogse processen tegen Nazi-Duitsland)

 

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €849

Beschikbare periodes

31 mrt 2024 > 19 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
 • Wel / Niet inbegrepen
 • Praktisch
 • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €849

Beschikbare periodes

31 mrt 2024 > 19 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Duitsland
Wie niet van Duitsland houdt, is er wellicht nog nooit op bezoek geweest. Het land biedt je veel meer dan de som van zijn clichés. Het is een waar paradijs voor (berg)wandelaars, recreatieve fietsers en Bourgondiërs.
Ontdek onze reizen in Duitsland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië