fbpx Extremadura, een ongekend stukje Spanje - Spanje - Groepsreizen - Zuiderhuis

Spanje

Extremadura, een ongekend stukje Spanje

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Reisleider
D'Haese Ludwig Lees meer
wandelreis in groep vanuit 4 logies
Valle del Jerte met zijn kersenbloesems
observeer roofvogels en ooievaars

Extremadura, een groepsreis waar we in een nagenoeg ongerepte natuur wandelen en een waar ornithologisch paradijs ontdekken en historische parels zoals het bedevaartsoord Guadelupe en Werelderfgoedsteden.

Extremadura  is één van de dunst bevolkte regio’s in Spanje, dit maakt dat er volop ruimte is voor natuur. De gevarieerde landschappen herbergen een rijke fauna en flora. Het voorjaar is het uitgelezen moment voor een intense kennismaking.

Vanuit de Valle del Jerte, getooid met kersenbloesems, trekken we naar Garganta de los Infiernos. Dit is een merkwaardig geërodeerde riviervallei aan een bergflank van de Sierra de Gredos. In de Garganta de las Nogales klimmen we langs opeenvolgende watervallen.

Het rotsmassief Salto del Gitano aan de oever van de Taag in het natuurpark Monfragüe is het decor voor een waar roofvogelspektakel. Diverse soorten gieren, steen- en keizersarenden vliegen er af en aan en zwarte ooievaars hebben er hun nesten. Een topbestemming voor vogelspotters die ook wij weten te waarderen.

Ook in Los Barruecos, een natuurgebied met talrijke waterpartijen tussen imposante granietblokken, observeren we broedende ooievaars op de rotstorens.

We wandelen door de Sierra de Villuercas via een historische camino naar het bedevaartsoord Guadelupe dat door een indrukwekkend kloostercomplex gedomineerd wordt. Helemaal anders ervaren we de rust en eenvoud van het dorpje Cabañas de Castillo dat tegen een rotswand met kasteelruïne aanligt.

Wandelen vormt de hoofdmoot van deze reis maar we nemen ook de tijd om een bezoek te brengen aan enkele prachtige stadjes met een rijk historisch patrimonium dat dateert uit de tijd van de conquistadores. Behalve in Guadelupe treffen we in Cáceres en Trujillo en nog fraaie stukjes werelderfgoed.

Tijdens de verplaatsingen met huurauto ervaren we de weidsheid van de dehesa, uitgestrekte vlaktes met solitaire steen- en kurkeiken die het voedsel leveren voor het Iberisch varken. De ham hiervan, pata negra de bellota, is van topkwaliteit en moeten we zeker eens proeven. We maken kennis met de plaatselijke keuken en genieten van de rust in een casa rural of een hotelletje met authentieke charme.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
Beschikbare data
05 apr 2024 > 13 apr 2024
14 apr 2024 > 22 apr 2024
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Afreisdata
05 apr 2024 > 13 apr 2024
14 apr 2024 > 22 apr 2024
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië