fbpx Reis naar Jordanië met Zuiderhuis - Thuis in de wereld
Jordanië

Als een grote stenen droom, zorgvuldig uit de rotsen gehouwen met beitel en hamer, doemt Al Khazneh (de schatkamer) op tussen de roze zandsteenformaties van Petra aan de voet van Jabal al-Madhbah, een berg van bijbelse proporties in de Wadi Musa. Dromen blijken echter vaak waarheid te worden in het Midden-Oosten en in Jordanië is dat niet anders. Van de roestbruine zandvlaktes van de Wadi Rum in het heetgeblakerde zuiden van het land tot de zilte Dode Zee op de grens met Israël lijkt Jordanië een lang uitgesponnen fantasie, een eeuwenoude schatkamer vol culturele en natuurlijke rijkdommen.

Meer dan 800 gebouwen, gevels, graven badhuizen en tempels weerstonden in Petra de tand des tijds. In stilte getuigen ze van de voormalige grootsheid van de stenen stad als belangrijk knooppunt op de handelsroute tussen Jemen en Perzië. Het is het vakkundige nalatenschap van de Nabateeërs, een Arabisch volk dat in de klassieke oudheid zijn zonen over het Arabische schiereiland uitzond.

Dat Jordanië altijd al een ontmoetingsplek voor verschillende culturen was blijkt ook in de wonderwel bewaard gebleven ruïnes van Jerash en Umm Quais in het noorden van Jordanië. De reusachtige tempel van Artemis prijkt er samen met tal van andere Griekse en Romeinse heiligdommen naast oeroude Byzantijnse kerken met prachtig betegelde mozaïekvloeren. Als decor voor bijbelse taferelen en bloederige kruistochten, als bakermat van grootste beschavingen met welluidende namen maar ook als intieme ontmoetingsplek tussen oost en west liggen in Jordanië nog duizenden verhalen onder het warme zand van de woestijn begraven.

Helemaal in het zuiden van het land golven het warme zand en de grillige zandsteenformaties van de Wadi Rum-woestijn over een oppervlakte van 720 km² alle richtingen uit. Van oudsher is dit de thuis van de bedoeïenen, een gastvrij en hartelijk nomadisch volk dat zijn wonderlijke sterrenhemel en gulle zonsondergangen maar al te graag met nieuwsgierige reizigers deelt. Wat Jordanië tot een authentieke reisbestemming maken is niet enkel de grote culturele rijkdom maar vooral deze menselijke warmte en de gulheid van de mensen.

ONZE REIZEN IN Jordanië

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: jordanie

Kathleen Ghequiere

Ik ben een gepassioneerd reiziger: dit betekent een open geest, brede interesse, kennis, passie en...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië