fbpx Avontuurlijke fietsreizen in groep - Groepsreizen

Avontuurlijke fietsreizen in groep

Wereldwijd avontuur


We verkennen de wereld in kleine groepen (max 20 maar meestal minder) en bereizen een regio of land per mountainbike of gravel bike. Onze reizen zijn geen technische mountainbike reizen. De mountainbike is ons middel om op mooie plekken te komen. Op sommige reizen kan er eens een wat meer technische passage zijn maar deze kunnen we vaak omzeilen. We gaan van de begane paden af en trekken de wijde wereld in.


Asfaltwegen vermijden we waar mogelijk. Jeep tracks, geitenpaden en zandwegen zijn onze habitat. Niet alles verloopt altijd naar plan maar dat voegt toe aan het avontuurlijke karakter van de reizen. Onze lokale teams vinden altijd een oplossing en als reiziger kom je met boeiende verhalen thuis.


Comfort


Comfort bekijken we in de ruime zin van het woord. Zuiderhuis bekommert zich om de praktische kant van de reis. Jij moet er op de juiste moment zijn met fietsfitte benen en dan trappen maar! Elke dag zonder zorgen ontbijten en op de fiets springen om ’s avonds moe maar voldaan te eten, gezellig samen te zitten en goed te slapen – zo comfortabel mogelijk zonder in te boeten op lokale charme.


Uitgekiende routes


Onze routes zijn op maat gemaakt. We zetten er de Zuiderhuis stempel op en geven elke reis een eigen karakter. Dankzij onze excellente lokale partners en ervaringsspecialisten stellen we de meest ideale route in een regio samen. De reizen zijn doorgaande tochten waarbij je echt het gevoel krijgt dat je per fiets een stuk van de wereld verkent.


Avontuurlijke fietsreizen

Fietsreizen over heel de wereld

Voor een fietsreis in groep kan je bij Zuiderhuis terecht. We hebben een divers aanbod dat continue uitgebreid wordt. Aan ideeën geen gebrek!

Na elke reis volgt er een evaluatie en waar nodig sturen we bij om de reis nog beter te maken.

 

 

Fietsreizen in Latijns Amerika

Fietsen in Latijns Amerika is vaak een hele belevenis. We nemen verkeersluwe wegen en begeven ons zoveel mogelijk op het platteland. We zien er landbouwers op hun velden en in de Andeslanden komen we gegarandeerd lamasoorten tegen. Wie een woordje Spaans kan heeft makkelijk en snel contact met de plaatselijke bevolking maar met een 20-tal woorden kom je al ver.

 

 

Mountainbike avontuur in Afrika

Een belangrijke factor bij het reizen met de fiets in Afrika is de couleur locale. We nemen paden en kleine wegen die de dorpen aaneenrijgen. De enthousiaste Afrikaanse bevolking ontvangt ons hartelijk en met grote ogen van bewondering wanneer er een groep Europeanen door hun dorp fietst.

Een Afrikaans fietsreis is een boeiend avontuur!

 

 

Fietsen in groep in Azië

De hartelijke bevolking in Azië ontvangt ons met open armen. Fietsenreizen in Azië zijn heel divers. Een fietsreis in Kirgizië waar je door eindeloze landschappen rijdt is iets compleet anders dan bijvoorbeeld de Jordan trail. Op een fietsreis in Azië kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking en bovendien is  het eten er fantastisch lekker!

 

 

Mountain bike tochten in Europa

De Europese fietsreizen zijn vaak wat meer comfortabel maar daarvoor niet minder avontuurlijk. Wanneer je in IJsland weer en wind trotseert dan is een warmwaterbad en een goed bed meer dan welkom. Op een mountainbike trip in Kroatië trotseren we het stenige parcours maar genieten we extra van een duik in de zee en van het mediterraan eten.