fbpx Rondreizen op maat - Thuis in de wereld - Zuiderhuis

Rondreizen

Avontuurlijke rondreizen op maat


Wereldwijd organiseren we actieve rondreizen met focus op natuur en lokale culturen. Op onze website vind je per bestemming enkele suggestieroutes, uitgewerkt om een zo compleet mogelijk beeld te geven van de reismogelijkheden per land. Elke voorbeeldroute is op maat aanpasbaar, van de lengte van de reis tot het comfortniveau van de logies en de uitgekozen hoogtepunten op de reisroute.


Je kiest als reiziger zelf of in samenspraak met onze specialisten welke accenten je legt en wij tekenen voor jou een aangepaste route uit. Onze reisspecialisten zijn stuk voor stuk thuis in hun stukje van de wereld en weten als geen ander hun bestemming te doorgronden. Vraag een reisvoorstel aan via onze website en ze nemen contact met je op om samen de gedroomde reis samen te stellen.


Onze rondreizen

Bestemmingen
Waarheen?

Geen voorkeur

Reistype

Geen voorkeur

Reisweg

Geen voorkeur

Prijs

Geen voorkeur

Meer filters

Reisthema's

Transport

Eigenschappen

Thuis in de wereld

 

Om vreemde continenten te verkennen volstaat het niet erover te lezen in lijvige encyclopedieën, naar plaatjes te speuren op het wereldwijde web of documentaire na documentaire te verslinden. Omdat een wereldreiziger steeds weer een beetje antropoloog is, is veldwerk ons mantra. Cultureel relativisme, respect en een open geest zijn onmisbaar bij het betreden van terra incognita.

 

Sinds 1978 brengt Zuiderhuis, voorheen Vreemde Kontinenten, op die manier de wereld in kaart. In de begindagen als pioniers voor avontuurlijke en duurzame reizen buiten Europa, vandaag als ervaringsdeskundigen. Op meer dan 40 bestemmingen wereldwijd organiseren we natuurreizen, cultuurreizen, safari’s en woestijnreizen, zowel in groep als individueel. Om onze impact op lokale bevolkingsgroepen en waardevolle ecosystemen tot een absoluut minimum te beperken, reizen we steeds in kleine groepen en werken we uitsluitend met gespecialiseerde lokale partners samen. We kiezen resoluut voor kleinschalige hotels en lodges en overnachten met regelmaat bij de inheemse bevolking.

 

Hoewel de wereld vandaag veel kleiner is geworden en iedereen zich met behulp van Wikipedia een expert waant, weten onze specialisten waarover ze spreken. Een voor een voelen ze zich thuis in hun stukje van de wereld, van de ruige wildernis van Patagonië tot de paarlemoeren zandstranden van Sri Lanka. Bijgestaan door een team ervaren reisleiders en trouwe lokale partners is geen bestemming te ver en geen uitdaging te groot. Ze weten uit eerste hand hoe je de lokale bevolking benadert, kennen de verborgen plekjes en beantwoorden al je vragen over inheemse gebruiken en gewoontes.

 

Aangepaste individuele routes

 

De vaste programma’s die je terugvindt in deze brochure en op onze website zijn telkens voorbeeldroutes. Op elke bestemming waar we aanwezig zijn werken onze experts met veel plezier samen met jou je droomtraject op maat uit. Zowel de individuele reizen de rondreizen in groep zitten vol culturele activiteiten en boeiende excursies maar laten genoeg ruimte voor eigen initiatief. Zo kan je even verdwalen en helemaal opgaan in de couleur locale. Als je het bos door de bomen niet meer ziet, maak een afspraak in een van onze kantoren en dan kijken we samen welke bestemming jou op het lijf geschreven is.