fbpx Georgië - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Georgië

Georgië

Gelegen op de grens tussen Europa en Azië vormt Georgië een unieke mix tussen west en oost. De meest zichtbare Europese component is wellicht het eeuwenoude Georgisch orthodoxe geloof. De steden, valleien en zelfs bergen zijn bezaaid met duizenden kerken en kloosters. De afgelegen locatie van veel van deze kerken samen met de sterke devotie van de Georgische orthodoxen zorgt voor een bijzondere spirituele ervaring. Aziatische invloeden zijn voornamelijk terug te vinden in de muziek en kunst, die je zo in oosterse sferen brengt. De Georgische keuken slaat dan weer de brug tussen de Europese en Aziatische culinaire invloeden: geniet van lokale kaas en brood met een glas Georgische wijn of kies voor khinkali (dumplings) met een kopje thee. Allemaal authentiek Georgisch!

De Kaukasus domineert Georgië en loopt door het noorden van het land. Bij elke reiziger laten deze scherpe bergtoppen een diepe indruk na: bezoek de Gergeti Trinity church terwijl de meer dan vijfduizend meter hoge Mount Kazbek boven je uittorent, ga op verkenning in bergvalleien op zoek naar de laatste 200 uitkijktorens van Svanetië of maak een stevige wandeling richting de Kordulimeren en de Shkaragletsjer. De Kaukasus biedt eindeloze mogelijkheden, wij stellen op maat jouw ideale rondreis samen!

Georgië is een land van contrasten. Aan de kust met de Zwarte zee vind je prachtige stranden en indrukwekkende skylines. Het oosten van het land wordt gedomineerd door groene valleien met eindeloze wijngaarden en bijzondere woestijnlandschappen. In het centrum vind je de geboorteplaats van Stalin, eeuwenoude grottenkloosters om in te verdwalen, diepgroene valleien en talloze met fresco’s gedecoreerde middeleeuwse kloosters. De hoofdstad Tbilisi is dan weer een groeiende metropool met spectaculaire moderne architectuur en een prachtig oud centrum!

Ga skiën in de winter, bewonder in het voorjaar de bijzondere bloemenpracht, trek in de zomermaanden het hooggebergte in of bekijk in de herfst de vele kloosters!

Laat je verrassen door het mooiste land van Europa of was het nu Azië? Op naar het mooiste land… Georgië!

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Georgië

Wouter Papegnies

Reisspecialist Wouter is thuis in de wereld op de bestemmingen Armenië, Georgië, Kirgizië en...

Lees meer
Rondreis Georgië, prachtige bestemming om te trekken of wandelen in de bergen

Praktisch

  • Het hele jaar door, bergwandelingen mei - oktober

  • Privérondreis met gids en chauffeur of rondreis met eigen huurwagen

  • 2 tot 3 weken

  • 11 tot 5 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Georgië

Wouter Papegnies

Reisspecialist Wouter is thuis in de wereld op de bestemmingen Armenië, Georgië, Kirgizië en...

Lees meer

Onze suggestieroutes