fbpx Oman - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Oman

Oman

Het Sultanaat Oman kent een beschaving van ruim 10.000 jaar oud. De vele prachtige lemen kastelen en forten zijn de getuigen van hun glorieus verleden. Culinair gezien zijn er zowel invloeden met de Arabische als de Indiase keuken. Oman is sedert 1970 opengesteld voor toerisme en is een echte aanrader geworden. Oman is de perfecte combinatie van authenticiteit en moderne invloeden. Van een land met vriendelijke bevolking waar naast de oude dorpen ook pareltjes zijn van moderne architectuur.
Het land is gelegen aan de Indische Oceaan en de Golf van Oman. Aan deze enorme ongerepte kustlijnen is altijd een verfrissend windje te vinden. In de warmere maanden komen op het strand van Ras al Had heel veel schildpadden aan land in de avond. Tijdens de wintermaanden zijn er nog steeds enkele schildepadden en rangers zorgen ervoor dat jullie die ook kunnen zien tijdens een turtle watching.
Oman combineert indrukwekkende bergen, prachtige groene oases met rivierbeddingen, wadi’s, een immense zandwoestijn en sfeervolle dorpen. Tijdens een rondreis in Oman komen we  veel wadi’s tegen. Wadi Shab, Wadi Tiwi, Wadi Bani Awf,etc… Wadi is een Arabisch woord en kan je het best vertalen naar het Nederlands door het woord ‘rivierdal’ of “rivierbedding” te gebruiken. Over het algemeen bestaat Oman uit een heel droog woestijngebied.   Als het heeft geregend kunnen de wadi’s overstromen, maar als het een droge periode is zijn ze ideaal om in te zwemmen. Op de plekken waar een wadi is zien we ook veel groen. Ineens wordt het landshap niet gedomineerd door zand of rotsen maar door palmbomen en fruitbomen, zoals bananen, papaya’s en mango’s.
Het programma  dat we kunnen aanbieden is steeds uniek. We kunnen bijvoorbeeld  de woestijn doorkruisen van de oceaan tot aan een resort gedurende een 4-5 uur durende jeepsafari. Er is ook een 4×4 nodig én een goede gids om de wadi’s te bezoeken, dus enkel fly and drive lukt niet voor deze verborgen parels, tenzij met de juiste auto. Wie droomt in de Belgische winter niet van zandstranden om te zwemmen, woestijnen om te doorkruisen en Arabische (berg)dorpen om te wandelen? Oman heeft alles samen. In de wintermaanden is de temperatuur aangenaam tussen 20 en 25 graden en verruilt iedereen graag de koude winter voor de zomerse temperaturen van Oman.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Oman

Kathleen Ghequiere

Ik ben een gepassioneerd reiziger: dit betekent een open geest, brede interesse, kennis, passie en...

Lees meer

Praktisch

  • Het hele jaar door, met als hoogseizoen oktober tot april

  • Zowel selfdrive als met gids/chauffeur, natuurreizen, geschikt voor gezinnen

  • 1 tot 2 weken

  • 12 tot 2 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Oman

Kathleen Ghequiere

Ik ben een gepassioneerd reiziger: dit betekent een open geest, brede interesse, kennis, passie en...

Lees meer

Onze suggestieroutes