fbpx Wandelreizen op individuele basis en in groep - Zuiderhuis

Wandelreizen

Actieve wandelreizen over de hele wereld


In Europa organiseren we wandelreizen vanuit een vast verblijf, wandeltochten met bagagevervoer, uitdagende rugzaktrekkings en sportieve hooggebergtetochten, zowel in groep als op individuele basis. Buiten Europa bieden we verschillende trekkings en hooggebergtetochten aan, van de besneeuwde toppen van de Himalaya tot de ruige natuur van Patagonië.


Op onze groepsreizen loodsen onze ervaren reisleiders kleine groepjes wandelaars (max. 12) door verschillende prachtige natuurgebieden in Europa. Op onze individuele wandelreizen verken je op eigen tempo de mooiste regio’s van ons continent. Op onze wandelweekends trek je er ten slotte – bij wijze van welgekomen adempauze – even op uit in België of onze buurlanden.


Onze wandelreizen

Bestemmingen
Waarheen?

Geen voorkeur

Reistype

Geen voorkeur

Reisweg

Geen voorkeur

Prijs

Geen voorkeur

Comfort en fysiek niveau

Geen voorkeur

Meer filters

Reisthema's

Transport

Eigenschappen

Thuis dichtbij en ver weg

Met 40 jaar ervaring op de (stappen)teller zijn we zeker van ons stuk: wandelen verricht wonderen. Wie te voet de wereld verkent, schakelt als vanzelf een versnelling lager. Of je nu door wondermooie winterlandschappen dwarrelt, hemelse hoogtes bestormt of zonovergoten kusten afschuimt, rust en buitenlucht zijn voor een mens al even onontbeerlijk als water en voedsel. We staan te allen tijde en overal in verbinding maar verliezen het contact met de natuur. We weten nagenoeg onmiddellijk wat er gaande is in de verste uithoeken van de wereld maar vergeten stil te staan bij wat zich recht voor onze neus bevindt.

Wie wandelt is van nature nieuwsgierig en weet als geen ander het kleine te waarderen. Te voet kom je op plaatsen waar de tijd lijkt stil te staan, waar geroepen wordt op fluistertoon en grote omwentelingen kleine gevolgen hebben. Waar de lokale bevolking van en met het land leeft en gastvrijheid als het ware tot kunst verheven is. Wie wandelt weet als geen ander een bestemming te doorgronden en leert wat in geen reisgids te lezen valt en geen foto vertellen kan.

Dat weten we omdat we zelf wandelaars zijn. Sinds 1978 reizen we gewapend met een stevig paar wandelschoenen de wereld rond, op zoek naar onontgonnen wandelwegen. We zijn thuis op elk terrein, van de bloeiende bloesems van Haspengouw tot de saffraankleurige savannes van de Serengeti. Onze specialisten trekken er jaarlijks op uit om nieuwe routes uit te tekenen en de reeds beproefde paden aan een grondige verjongingskuur te onderwerpen. Zo kan je als aanstormend, geoefend of doorgewinterd wandelaar met een gerust gemoed op reis, en hoef je je over de logistieke kant van je wandelreis geen zorgen te maken.

Uitgebreid aanbod

Ons omvangrijk aanbod wandelreizen, zowel individueel als in groep, komt tegemoet aan elke wandelwens. Zowel binnen Europa als ver buiten de grenzen van het oude continent bieden we het hele jaar door tochten met bagagevervoer, tochten vanuit een vast verblijf en uitdagende rugzaktrekkings aan. Je kiest voor vulkanisch of weelderig groen, kraakverse sneeuw of stralende zon, back to basics met je trekrugzak of een voortreffelijk wellnesshotel in de Oostenrijkse Alpen. Je kan er even kort tussenuit op een van onze wandelweekends in België en onze buurlanden of kiest voor een zinnenprikkelende trektocht naar het dak van de wereld. Kortom, de mogelijkheden zijn schier eindeloos.