Colombia

Colombia is Zuid-Amerika’s snelst groeiende nieuwe bestemming. Tijdens onze intrigerende rondreizen ontdek je de vele diverse facetten van dit land: ongeschonden koloniale architectuur, een gevarieerd landschap – woestijn! witte stranden! Plus: een onuitputtelijke traditie en bovenal een hartelijke bevolking.

Van de hoge Andes tot de Caribische kust: Colombia is het land van uitgestrekte tabaks- en koffieplantages, hoge koningspalmen, de salsa en de merengue, maar ook de heimat van schrijver Gabriel Garcia Marquez en de laatste rustplaats van de grote bevrijder Simon Bolivar.

Colombia ademt sfeer, hartstocht en vooral een bewogen geschiedenis. Het is een land met een intrigerend verhaal dat je meesleept langs swingende dorpen en authentieke koloniale parels. Je ruikt en proeft er overal koffie en wandelt er over eeuwenoude indianenpaden.

Bogotà prikkelt de zintuigen. Deze hoofdstad heeft zich ontpopt tot een moderne metropool. Zowel de pittoreske oude stadswijk ‘La Candelaria’ als het oogverblindende goud in het ‘Museo del Oro’, zullen je zintuigen prikkelen.

In het noorden is er heroïsch en heldhaftig Cartagena, met zijn tropische klimaat, robuuste stadsmuren, bruisende haven en commerciële activiteiten, zeg maar het kloppende hart van Caribisch Colombia. Hier loop je in de voetsporen van Marquez en proef je de sfeer van zijn bekende liefdesepos ‘Liefde in tijden van cholera’.

Het UNESCO-park Tierradentro is een indrukwekkende archeologische vindplaats. Hier wachten in de ondergrondse necropolis mystieke graftombes en intrigerende stenen beelden je op. Ook in het prachtige koloniale stadje Villa de Leyva kan je wandelen langsheen verschillende archeologische sites. Wil je je reis eindigen in de adembenemende natuur, trek dan naar de Tatacoa-woestijn en vergaap je door een telescoop aan de spectaculaire sterrenhemel. Of ga zonnekloppen in Tayrona Nationaal Park, waar het tropische regenwoud uitmondt in de azuurblauwe zee, en je je in een Caribische filmsetting waant.

ONZE REIZEN IN Colombia
INSPIRATIE
Heidi in Colombia: het binnenland
LEES MEER

Reis op maat

Zuiderhuis levert maatwerk. Precies volgens de wensen en verlangens van de reiziger stellen we samen een onvergetelijk programma op. Laat hieronder de noodzakelijke basisinformatie achter zodat we een eerste idee krijgen over jou wensen. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om een reisvoorstel uit te werken.

Specialist Colombia

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

 

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

 

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

 

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

 

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen