fbpx Reis naar Nepal met Zuiderhuis - Thuis in de wereld
Nepal

Een reis naar Nepal is een les in nederigheid. Oog in oog met 8 van de 10 hoogste ijsreuzen op aarde. Oog in oog met de brute en wondermooie kracht van de natuur.

De besneeuwde toppen van de Himalaya zijn een droom voor bergbeklimmers en ervaren wandelaars. De klassieke trekkingen in de regio’s rond Annapurna en Everest zijn een uitstekende eerste kennismaking met de Himalaya. De wandelroutes slingeren door groene rijstvelden en hemelsbrede valleien. Ze stijgen naar verstilde bergdorpjes en kloosters.
Nog hogerop ligt het ruwe hooggebergte: een fascinerende bergwereld van eeuwige sneeuw, ijle lucht, jak en de Yeti.  Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de hoogste pieken ter wereld: de Everest (8848m), de Makalu (8463m), de Cho Oyu (8201m) en de Lhotse (8516m).
Ervaren bergwandelaars kunnen zich wagen aan de Mera Peak, de hoogste trekking peak in Nepal.

De stad Kathmandu prikkelt alle zintuigen. In Swayambunath geniet je van een prachtig panorama over de vallei van Kathmandu. De Bodnath stoepa wordt door Boeddhisten beschouwd als een bijzonder krachtig heiligdom en is een van de grootste en mooiste antieke stoepa’s ter wereld. De Bagmati-rivier is in Nepal net zo heilig als de Ganges in India. De plek is bezaaid met schrijnen en sculpturen. Die werden door de eeuwen heen opgericht om de god Shiva te eren. Op elk tijdstip van de dag worden hier gelovigen gecremeerd op de traditionele manier.

Naast Kathmandu liggen in de schitterende Kathmandu Vallei nog twee oude koningssteden: Patan en Bhaktapur. Het koninklijke stadje Patan wordt ook wel Stad der Schoonheid genoemd en is in vergelijking met Kathmandu een oase van rust.
Koningsstad Bhaktapur slaagde erin om haar middeleeuwse karakter te bewaren en herbergt vele prachtige eeuwenoude gebouwen.

In de laagvlaktes van de Terai sta je dan weer midden in de jungle. Hier wonen onder andere olifanten en luipaarden. Het is bovendien een van de laatste plekken ter wereld waar je de Bengaalse tijger kan spotten. Er lopen er hier zo’n 200 rond in het wild. Een ontmoeting is zeldzaam, maar zeker niet onmogelijk. Ook de eenhoornige neushoorn heeft het niet makkelijk, maar in het nationale park Chitwan zijn ze nog enigszins op hun gemak. Met een beetje geluk kan je (op veilige afstand) het gehoornde gevaarte eens ontmoeten.

En boven alles staat de vriendelijkheid en gastvrijheid van het Nepalese volk. Reizen naar Nepal is daarom gevaarlijk: er bestaat een grote kans dat je verliefd wordt op dit land en meer dan eens naar Nepal wil reizen.

Onze groepsreizen zijn een mooie kennismaking met Nepal. De individuele reizen bouwen we op maat naar jouw smaak. Je vindt bij ons aanbod alvast enkele suggesties. Zet ons gerust aan het werk en stel ons je vragen.

ONZE REIZEN IN Nepal
INSPIRATIE
Niels in Nepal: een kennismaking
LEES MEER

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: bolivia , colombia , nepal , peru

Niels Van Gremberghe
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië