Peru

In Peru geniet je van een indrukwekkende natuurpracht en een rijk koloniaal verleden. Op een lichte wandelreis ervaar je de nalatenschap van de Inca’s op originele wijze, off the beaten track. Je maakt rustige dagtochten, langs weinig gekende routes, waardoor je Peruanen ontmoet die nauwelijks in contact komen met toeristen. Heel bijzonder is een exploratie van het Colca-gebied, waar je de spectaculaire condors kunt zien en kunt genieten van typische dorpjes, prachtige panorama’s over de canyon, groene valleien en de ingenieuze terrasbouw. Dit is ‘Peru profundo’.

Het hoogtepunt van deze reis is ongetwijfeld een bezoek aan de oude Incastad Machu Picchu. Je blijft er twee dagen, genoeg tijd voor enkele indrukwekkende wandelingen in en rond de wereldvermaarde site.

Kortom: via deze reis ontdek je de hoogtepunten van Peru op een ongedwongen manier. Het ideale moment om te reizen is van mei tot oktober.

Midden in het Titicacameer overnacht je bij een gastgezin op het eiland Taquile, een oase van rust. Na een heerlijke wandeling wacht je op het ideale avondlicht bij de zonsondergang over het meer. Daarna trek je naar de voeten van de Andes. In Cuzco en omgeving krijg je de tijd om de fraaie overblijfselen van de Inca’s te bezoeken. Ook hier wandel je ontspannen naar minder gekende dorpjes. Bij een heerlijke picknick, met op de achtergrond de majestueuze Andespieken, kom je zelf als verwende reiziger in vervoering.

ONZE REIZEN IN Peru
INSPIRATIE
5 redenen waarom je naar Peru moet
LEES MEER

Reis op maat

Zuiderhuis levert maatwerk. Precies volgens de wensen en verlangens van de reiziger stellen we samen een onvergetelijk programma op. Laat hieronder de noodzakelijke basisinformatie achter zodat we een eerste idee krijgen over jou wensen. Wij contacteren je dan zo snel mogelijk om een reisvoorstel uit te werken.

Reisspecialist Heidi De Koninck

Specialist Peru

Heidi De Koninck

Toen ik op het einde van de 20ste eeuw een eerste reis van 4 maand naar Zuid-Amerika plande wist ik...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

 

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

 

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

 

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

 

REIZIGERS AAN HET WOORD

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen