fbpx Madagaskar - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Madagaskar

Madagaskar

Madagaskar is 1600 kilometer lang, wordt van noord naar zuid doorsneden door een lange bergketen en heeft diverse klimaten en landschappen. Alle kanten van het eiland hebben een totaal ander karakter. Het noorden wordt getypeerd door sluimerende vulkanen en mooie zandstranden zoals Nosy Be. De oostkust daarentegen is groen en pakt uit met een tropisch junglelandschap waar je ook orchideeën vindt. Het diepe zuiden is dan weer een droog en dor steppelandschap, terwijl het westen veel droger en woester is en je weet te verleiden met talrijke soorten savannes, baobabs, grotten en prachtige rotsen uit kalksteen in de Rode Tsingy. Deze allemaal samenproppen in één reis is haast onmogelijk. Daarom hebben we dan ook drie verschillende reisroutes uitgestippeld die je kan ondernemen op individuele basis, en waarbij je zelf bepaalt wat je wilt zien.

Ook al is het klimaat verschillend, het patroon van elke reis is hetzelfde. We selecteerden de botanisch meest interessante locaties, waarbij we junglewandelingen afwisselen met bijzondere planten en dieren. Wat dacht je van een avondwandeling in het tropisch regenwoud van Andasibe, op zoek naar de nachtdieren? Of close encounters met de lemuren in het nationaal park van Ranomafana? De natuurwandelingen die we voorstellen zijn kort en gericht op sportieve reizigers en natuurliefhebbers. Afhankelijk van hoe sportief je bent, kun je meer of minder wandelen.

Daarnaast zorgen we voor de nodige couleur locale via tal van contacten met de lokale bevolking. Want de joie de vivre die deze hartelijke en gastvrije mensen uitstralen, vind je alleen in Afrika en vormt een essentieel onderdeel van je reis. Je logeert in charmante hotels en guesthouses, en hebt alle kans om je te verdiepen in de lokale keuken, waarin je smaken en geuren zal herkennen uit de Aziatisch en Franse cuisine.

 

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Madagaskar

Iwein Gossé
Lees meer

Praktisch

  • Het beste seizoen is vanaf half april tot eind november.

  • Rondreizen met huurwagen én chauffeur, ook geschikt voor gezinnen

  • 2 tot 4 weken

  • 12 tot 5 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Madagaskar

Iwein Gossé
Lees meer

Onze suggestieroutes