fbpx Malawi - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Malawi

Malawi

Malawi, ook wel beschreven als het warme hart van Afrika, is een relatief weinig bekend juweeltje en ligt verscholen onder de bekende safaribestemming Tanzania. Met het tweede grootste meer van Afrika, betoverende berglandschappen, onontdekte wildparken en rijke culturele tradities, is dit ongetwijfeld een van de meest aantrekkelijke en complete bestemmingen in Afrika.

Met maar liefst 9 nationale parken en natuurreservaten, is Malawi gezegend met een rijke diversiteit aan flora en fauna. Hoewel in aantal misschien minder dan zijn bekendere buren, kan je in Malawi ongestoord wilde dieren spotten in een ongerepte wildernis die je praktisch voor jezelf hebt. Liwonde National Park met als natuurlijke grens de Shire-rivier, is de habitat voor duizenden nijlpaarden en krokodillen, terwijl kuddes olifanten, zebra’s en antilopen hier komen drinken.

Naast Big-5 wildparken kent Malawi een prachtig berglandschap. Het Mulanje bergmassief nodigt uit tot ontspannende wandelingen of intensieve hikes met als hoogtepunt de 3.000 meter hoge Sapitwa piek.

Een derde van het land wordt ingenomen door het idyllische Lake Malawi. Dit kristalheldere zoetwatermeer is niet alleen een schilderachtig tafereel maar door de rijke visoogst speelt het meer een belangrijke economische rol in het leven van de Malawiërs. Traditionele vissersdorpen wisselen elkaar af met goudgele, ongerepte stranden. Snorkelen tussen kleurrijke vissen of kajakken naar onbewoonde eilanden vormen de ideale afsluiter voor je rondreis naar Malawi.

De grootste troef van een rondreis in Malawi is wellicht de kennismaking met de lokale bevolking. Met hun onvoorwaardelijke glimlach, gastvrijheid en rijke cultuur voelt Malawi binnenkort als een tweede thuis.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Malawi

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Praktisch

  • De beste reistijd ligt tussen april en november

  • Safari, couleur locale, geschikt voor gezinnen

  • 2 tot 3 weken

  • 12 tot 3 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Malawi

Stefanie Orlans
Stefanie Orlans Lees meer

Onze suggestieroutes