fbpx Rwanda - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Rwanda

Rwanda

‘Het Land van de Duizend Heuvels’ en ‘Het Zwitserland van Afrika’ zijn de twee meest gehoorde bijnamen van Rwanda. Goed gekozen! Dat zal je met eigen ogen vaststellen wanneer je dit bijzondere land met een alsmaar dunner wordend laagje ‘Belgische vernis’ bereist. De eindeloze groene heuvels met terraslandbouw en theeplantages maken indruk. Voeg daar nog enkele honderden meren, een stuk of wat vulkanen en wat primair regenwoud aan toe en je krijgt een landschap dat elke reiziger zal weten te bekoren!

Wie Rwanda zegt, denkt wellicht ook aan de verschrikkelijke genocide die in 1994 het land in puin legde en toekomstige generaties met een gitzwarte erfenis opzadelde. Nu, 30 jaar later, is de herinnering levendig, maar ontdek je toch vooral een relatief modern en vooruitstrevend land dat als een feniks uit zijn as herrezen is. Enorme investeringen in natuurbehoud en wegen hebben van Rwanda een makkelijk bereisbare bestemming gemaakt die dankzij de beperkte oppervlakte – met 26.338 km² is Rwanda net iets kleiner dan België – tegelijk ook behapbaar is. Rechtstreekse vluchten met Brussels Airlines en het afschaffen van de visumplicht voor Belgen doen de rest.

De berggorilla’s van Volcanoes National Park zijn zonder enige twijfel de sterren van het land. Het was hier dat Dian Fossey streed voor het voortbestaan van deze mensapen en Sigourney Weaver vervolgens ‘Gorilla’s in the Mist’ opnam. Maar naast gorilla’s heeft Rwanda nog heel wat andere troeven: chimpansees in Nyungwe Forest en Gishwati-Mukura, ‘the big five’ in Akagera National Park, het betoverende Kivu Meer – decor is voor meerdaagse wandel- en fietstochten – en het bruisende Kigali, om er maar enkele te noemen.

Zin om Rwanda te verkennen? We maken je met alle plezier wegwijs in dit prachtige land!

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Praktisch

  • De beste reistijd ligt tussen december t.e.m. februari en juni t.e.m. september

  • Met gids/chauffeur, natuurbeleving, geschikt voor gezinnen, culturele ontdekkingen

  • 1 tot 2 weken

  • 12 tot 4 maanden voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Onze suggestieroutes