fbpx Venezuela - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Venezuela

Venezuela

Venezuela kent een grote variëteit aan landschappen, zoals de noordoostelijke uitlopers van het Andesgebergte in het noordwesten en langs de noordelijke Carisbische kust, met als hoogste punt de Pico Bolivar van 5007 meter.Het centrum van het land wordt gekenmerkt door uitgestrekte vlaktes, llanos, die zich uitspreiden van de Colombiaanse grens tot de rivierdelta van de Orinoco. In het zuiden ligt het geïsoleerde hoogland van Guyana, met de Angelwaterval, de hoogste watewrval in de wereld dat in het Nationaal park Canaima ligt.

Canaima Park werd in 1994 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. In Canaima kom je werkelijk ogen tekort. De natuur is immens en magisch. Van uitgestrekte selva´s. Je gaat niet alleen de Angelwaterval bezoeken ook ga je maar Sapo en Hacho waterval, waar je achterlangs loopt. De kracht van het water is gigantisch.

Venezuela staat ook bekend om zijn paradijselijke stranden de meest bekende zijn Los Roques en Morrocoy. Waar je dagelijks op een bijna privé eiland kan genieten van de witte stranden en het helderblauwe water. Snorkelliefhebbers kunnen hier op en top genieten. Geniet s’avonds van de vers gevangen vis van de dag.

In de Delta Orinoco ga je back to basic. Maak kennis met Warao stam die nog op hun eigen unieke manier leven. De cultuur van deze inheemse bevolking is ongetwijfeld nog steeds verbonden met de Moriche palm, die hen voorziet van eten, drinken, onderdak en een schuilplaats om in te slapen, zoals de hangmat. De delta is één van de plekken met de grootste biodiversiteit ter wereld. 40 rivieren over een gebied van 41000 vierkante meter die uitmondt in de Atlantische oceaan. Ook aan dieren geen gebrek van Jaguars, dolfijnen, apen, vogels tot groot aantal amfibieën. Je maakt een boottocht over de Moichal riviel en een trekking door de Jungle. Je verblijft in een lodge aan het water waar je in slaap valt met de geluiden van de natuur.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan
Venezuela, Isla Margarita, Faro punta ballena

Praktisch

  • Het hele jaar door

  • Rondreizen, natuurbeleving, strand

  • 2 tot 3 weken

  • 11 tot 4 maanden voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Onze suggestieroutes