fbpx Reisspecialist Steven Andries - Oost-Afrika, Thuis in de wereld
Steven olifant

Specialist Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia en Zimbabwe

Steven Andries

Ontdek op maat reizen in Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia en Zimbabwe

Wegdromen bij Marc Sleen

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had er werkelijk alles voor gegeven om die prachtige prenten niet in een boek maar met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Vijftien jaar later reisde ik voor het eerst naar Tanzania. Enkele weken later viel bij Marc Sleen mijn allereerste geslaagde leeuwenfoto in de brievenbus. “Een prachtexemplaar” schreef de tekenaar terug en de rest is geschiedenis.

Zo’n twintig jaar, een langdurig verblijf in Tanzania en een niet bij te houden aantal Tanzaniareizen later, is de passie niet gedoofd. Ik word nog steeds ‘wild’ van wild en heb er me ondertussen in gespecialiseerd. Maar ook voor de Afrikanen zelf heb ik een diepe genegenheid opgevat. We richtten samen een kleinschalig safaribedrijfje op, bouwden scholen en een waternetwerk, werden vrienden voor het leven.

Afrika is simpelweg fantastisch. Maar het helpt als je weet waar je wanneer naartoe moet. Een standaardreis bestaat dan ook niet, enkel maatwerk leidt tot een reis die alle verwachtingen overtreft. Een luipaard zoeken vergt terreinkennis en een echte inkijk in het leven van de Maasai krijg je niet langs de kant van de weg. Mijn jarenlange ervaring en liefde voor de regio stel ik daarom graag ter beschikking om van jouw reis in Oost- of zuidelijk Afrika een onvergetelijke ervaring te maken.