fbpx Het ongerepte noorden - Vietnam - Rondreizen - Zuiderhuis

Vietnam

Het ongerepte noorden

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
bewonder de natuur in het verre noorden met spectaculaire uitzichten en watervallen
ontdek de grootste grotten ter wereld in Phong Nha Ke Bang
verken de kleurrijke markten van de lokale etnische minderheden

Deze unieke reis neemt je mee richting het hoge noorden van Vietnam, ver weg van de toeristische paden. Hier ontdek je de natuurpracht van de Vietnamese bergen. Tijdens jouw rit geniet je van spectaculaire uitzichten op de rijstterrassen en kleine dorpjes. Verder bewonder je de kracht van water bij de Cao Bang watervallen aan de grens met China en vanop de boot in Ba Be Nationaal park.

Niet enkel de natuur is hier uniek. Ook leer je de eeuwig vriendelijke bevolking van deze ongerepte regio kennen op hun kleurrijke markten. Deze etnische minderheden hebben ieder hun eigen klederdracht en gebruiken.

Na dit avontuurlijk reizen kom je even helemaal tot rust op jullie cruise boot in de Bai Tu Long Bay. Deze baai ligt naast het zeer gekende Ha Long Bay. Het biedt dezelfde prachtige natuur met karst rotsen die oprijzen uit de zee, maar zonder de horden toeristen. We kiezen dus met opzet voor deze mooie, meer ongerepte baai. Je overnacht en wordt wakker in dit magische landschap. Je gaat hier vissersdorpen, grotten en verlaten stranden bezoeken en kan hier indien gewenst ook kajakken.

Je reist verder naar Ninh Binh, ook wel Ha Long Bay of the land genoemd. Hier fiets je in een mooie omgeving en vaar je tussen en onder de karst rotsen.

Vandaar neem je de nachttrein, ook een heus en typisch Vietnamees avontuur, tot in Dong Hoi. Je krijgt een transfer naar het afgelegen Phong Nha Ke Bang nationaal park. Hier werden in 2008 de grootste grotten ter wereld ontdekt. Je kan deze indrukwekkende grotten zelf per boot en te voet bezoeken. Wie nog meer avontuur zoekt, kan op een tweedaagse trekken door de omringende jungle en overnachten in een tent in de grotten.

Tot slot eindig je in het keizerlijke Hué en het gezellige Hoi An, waar je ook kennis maakt met de prachtige cultuur van Vietnam. Geniet van jouw laatste dagen hier!

Lees meer
19 dagen - vanaf €2475

Beschikbare periodes

01/03/2024 > 31/10/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
19 dagen - vanaf €2475
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: cambodja , vietnam , mexico

Kim Dewaele

Reisspecialist Kim is thuis in de wereld op de bestemmingen Cambodja, Mexico en Vietnam.

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië