Op zoek naar iets?

wandelreizen-juni

Te voet door Oost-Europa

Oost-Europa is een paradijs als het over wandelen gaat. Nergens anders vind je zo’n hoeveelheid ongerepte landschappen, magistrale bergen en onontdekte wouden. Met onze groeps- en individuele reizen ontdek je hoe heel Europa er vroeger moet hebben uitgezien. Zo wandel je in Slowakije door liefst drie nationale parken, bewonder je romantische kusten en ruige bergen in Montenegro en verken je in Georgië Svaneti, een natuurgebied omgeven door toppen van meer dan vijfduizend meter hoog.

Avontuur in het centrum van Europa

Slowakije ontvangt elk jaar tal van wandelaars, en dus vind je er een gigantisch netwerk van gemarkeerde paden en wandelroutes. Tijdens deze twaalfdaagse groepsreis verken je drie nationale parken: de Hoge Tatra, het Slowaaks Paradijs en de Kleine Tatra. Geregeld moet je over scherpe en grillige bergkammen, ondertussen geniet je van de prachtige fauna en flora. Zo bewonder je de impressionante watervallen van Studenovodské Vodopady, de glasheldere meren van Wahlenbergovo, de vallei van Studena Dolina en de toppen van de Witte Tatra. Voor een nog meer uitdagende beleving klim je via ladders langs hoge watervallen, loop je op roosters over een snelstromende rivier en waag je je op een hangbrug. Afsluiten doe je in het historische Poolse Krakau.

Trekking in Svaneti

Deze veertiendaagse groepsreis voor 20-30'ers neemt je mee op sleeptouw richting Georgië, een voor velen totaal onbekend land. Maar omdat er van massatoerisme geen sprake is, is de natuur ongerept en bijzonder authentiek. Je wandelt in Svaneti, een natuurgebied van bijna 4.500 vierkante kilometer waarvan het hoger gelegen deel behoort tot het Werelderfgoed van Unesco. De Kaukasus, de natuurlijke grens tussen Europa en Azië en dus een smeltkroes van culturen, torent hoog boven het land uit en daagt wandelaars uit om de vijfduizend meter hoge toppen te beklimmen. Middeleeuwse uitkijktorens, met eeuwige sneeuw bedekte bergtoppen en ijzige gletsjers vormen het decor. Het letterlijke hoogtepunt is je bezoek aan Ushguli, het hoogst gelegen permanent bewoonde dorp van Europa.

Naar het hart van de Balkan

Macedonië ligt letterlijk in het hart van het Balkanschiereiland en is volledig omsloten door bergketens die de natuurlijke grenzen vormen. Tijdens deze achtdaagse groepsreis wandel je door drie nationale parken: Mavrovo, Galicica en Pelister, het oudste van het land. De fauna en flora zijn uniek en erg gevarieerd, want Macedonië ligt op het punt waar de tektonische platen van drie continenten botsen. Het resultaat? Enorme hoogteverschillen met verschillende microklimaten en een immense verscheidenheid aan bomen, planten en bloemen. Natuurlijk ontbreekt een uitstap naar het meer van Ohrid niet. Met een geschatte ouderdom van twee miljoen jaar is het een van de oudste meren ter wereld.

Individueel door Montenegro, Bulgarije en Tsjechië

In Montenegro wandel je tussen de Adriatische Zee en de Balkanbergen, langs het Lovcen Nationaal Park en de prachtige baai van Kotor die Werelderfgoed van Unesco is. Logeren doe je in idyllisch gelegen charmehotels.

Bulgarije is je gastheer voor een achtdaagse trip door het oudste geologische massief van de Balkan, de Rodopebergen. Prachtige heuveldorpen wisselen elkaar af, en je komt onder meer langs de tot de verbeelding sprekende Duivelsgrot en de spectaculaire Trigrad-kloof. De nodige dosis cultuur vind je in het Bachkovoklooster.

Het Boheemse Woud ten slotte is het grootste beschermde natuurgebied van Tsjechië en de groene long van Europa. Acht dagen lang doorkruis je kleine riviertjes, eindeloze bossen, gletsjermeertjes, bloemenweides en veenmoerassen. Herten, reeën en otters maken het idyllische plaatje perfect af.