fbpx Indonesië - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Indonesië

Indonesië

Indonesië is een van de meest diverse en tot de verbeelding sprekende landen ter wereld. De bekendste eilanden zijn Sumatra, Bali, Sulawesi en Java, met de Indonesische hoofdstad Jakarta, waar Nederlanders eeuwenlang de plak zwaaiden.

Met de pracht van zijn vorstenhoven maakte Java diepe indruk op de Hollandse veroveraars. Bezoek er het wereldberoemde heiligdom van Borobudur en het tempelcomplex van Prambanan, twee verbluffende sites die zelfs de meest ervaren wereldreizigers zullen verbazen. Trek naar Oost-Java, via koloniale dorpjes, teakplantages en rijstvelden. Je vindt er ook de majestueuze Bromovulkaan en de actieve Ijenvulkaan, omgeven door een surrealistisch landschap van knalgele zwavelmijnen en een dampend turkoois kratermeer.

Witte zandstranden, zwarte lavastranden en een weelderige jungle: de mogelijkheden in Bali zijn talrijk. Je kunt er zwemmen met dolfijnen in het mondaine Sanur, duiken langs prachtige koraalriffen, clownvisjes ontdekken of zeeschildpadden redden in Menjagan. Of raft je liever op de Telaga Waja rivier? Ook cultuur vind je er in overvloed, met het kunstenaarsdorpje Ubud, de Pura Ulun Danu watertempel en de boeddhistische tempels van Taman Ayun en Tanah Lot.

Sumatra, het meest westelijke eiland van de Indonesische archipel en weinig toeristisch, is volgens insiders het meest afwisselende en boeiendste eiland. Het biedt inderdaad voor elk wat wils. In het Gunung Leuser Nationaal Park leven een paar van ’s werelds meest bedreigde diersoorten zoals tijgers, neushoorns, olifanten en orang-oetans.

In het heuvelachtige midden van Sulawesi woont het Torajavolk. Haar cultuur is een loflied op de rijkdom van de menselijke fantasie. Geniet er van hun spectaculaire huizenbouw (omgekeerde schepen) en sidder bij de verhalen over hun rituele dodenverering, waarbij ze buffels offeren. In het Bantimurung Bulusaraung Nationaal Park bewonder je vanop een kano de steile karstwanden en de pracht van de dramatische karstheuvels.

Je kunt het best naar Indonesië reizen in het droogseizoen, van mei tot september. Het is het ideale land voor gezinsvakanties met iets oudere kinderen of kinderen met enige reiservaring.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Indonesië

Illyana Decorte

Reisspecialist Illyana Decorte is thuis in de wereld op de bestemmingen Indonesië, de Malediven en...

Lees meer

Praktisch

  • De beste reistijd ligt tussen april en oktober

  • Natuurbeleving, met gids en/of chauffeur, verlenging met strand mogelijk

  • 2 tot 4 weken

  • 12 tot 2 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Indonesië

Illyana Decorte

Reisspecialist Illyana Decorte is thuis in de wereld op de bestemmingen Indonesië, de Malediven en...

Lees meer

Onze suggestieroutes