fbpx Java en Bali Classic - Indonesië - Rondreizen - Zuiderhuis

Indonesië

Java en Bali Classic

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
afwisselende rondreis langs de hoogtepunten van Java en Bali
actieve vulkanan, rijstterassen, watervallen, tempels en koraalriffen
verblijf in comfortabele kleinschalige hotels met lokale flair

Met de pracht van zijn vorstenhoven maakte Java diepe indruk op de Hollandse veroveraars. De wereldberoemde site van Borobudur en het tempelcomplex van Prambanan, twee briljante syntheses van sculptuur en architectuur, verbazen dan ook de meest ervaren wereldreizigers. Tijdens de avondvoorstelling van het beroemde Ramayana ballet (facultatief) geniet je van de boeiende choreografieën van dit klassiek hindoeïstisch heldenepos. Het Javaanse platteland met de fiets verkennen behoort volgens velen tot één van de hoogtepunten.

Per trein reis je naar Oost-Java, langs koloniale dorpjes, teak plantages en rijstvelden. Je aanschouwt de majestueuze Bromo-vulkaan en het surrealistische landschap van de actieve Ijen vulkaan. Met haar knalgele zwavelmijnen en dampende turquoise kratermeer doet ze iedereen wegdromen.

Per ferry reis je naar het frisgroene Bali, het eiland van de goden. Bali is ongetwijfeld één van de meest inspirerende eilanden van Zuidoost-Azië. De route voert van de zwarte lavastranden in het noorden naar de witte zandstranden in het zuiden. Je start in afgelegen Pemuteran waar je je vergaapt aan de sprookjesachtige onderwaterwereld van Menjangan. Hier liggen één van de mooiste koraalriffen van het eiland.

De weg naar het minder toeristische Oost-Bali is een van de mooiste van het eiland. Onderweg maak je verschillende stops aan bijzondere bezienswaardigheden en uitkijkpunten. Met wat geluk bots je op een tempelfeest of één van de talrijke Balinese ceremonies. Je eindigt in het groene Sidemen tussen de rijstterrassen en vulkanen.

Vervolgens trek je naar de omgeving van Ubud, een leuk kunstenaarsdorp en hét culturele hart van Bali. Er zijn naast ontelbare boetiekjes, en kunstgalerijen ook een aantal musea met prachtige collecties Indonesische schilderkunst. Een fietstocht op de flanken van een vulkaan en een rafting excursie door dramatische kloven mogen niet ontbreken. Tot slot zak je af naar het vissersdorpje Sanur waar twee ontspannende stranddagen zorgen voor de ideale afsluiter.

Lees meer
19 dagen - vanaf €1875

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
19 dagen - vanaf €1875
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: sri-lanka , kaapverdie , marokko , indonesie

Roselien Wille

Reisspecialist Roselien Wille is thuis in de wereld op de bestemmingen Marokko, Sri Lanka,...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië