fbpx Namibië - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Namibië

Namibië

Iedereen is al wel eens iemand tegengekomen die zei dat Namibië zo’n prachtig land is. Wel, dat is het ook. En het is bovendien ook nog eens zeer goed bereisbaar, als ‘selfdrive’ of met gids! Namibië heeft alles, behalve beach resorts: woestijnen, moerassen, gebergten, woeste Atlantische kust, watervallen, de ‘Big Five’, archeologische rijkdom, tot de verbeelding sprekende culturen, spooksteden en bijzonder lekker eten. Als Namibië nog niet in je bucketlist staat, zet het er dan meteen in!

Namibië is een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Niet onlogisch daar een aanzienlijk deel van het land ingenomen wordt door verschillende woestijntypes: de Namib, de Dorob, de Succulent Karoo en de Kalahari om er maar enkele te noemen. Elk met hun bijzondere eigenschappen, stuk voor stuk indrukwekkend mooi. Bekendst is wellicht de Namib met het iconische Dead Vlei. Een zee van zand, waar tussen reusachtige rode zandduinen de verweerde skeletten van eeuwenoude bomen opduiken. De Namib geeft rechtstreeks uit op de woeste Atlantische Oceaan. Dat levert bijzondere natuurfenomenen op en ook schitterende foto’s.

De Kalahariwoestijn in het oosten, in het grensgebied met Botswana, is met een oppervlakte van ongeveer 900.000 km2 de grootste aaneengesloten zandstrook ter wereld. Naast uitgestrekte zandvlakten en imposante rode heuvelruggen vind je er ook steppe en savanne. Grote kuddes springbokken en oryxen vallen er ten prooi aan bruine hyena’s, leeuwen en jachtluipaarden.

Etosha National Park bestaat voor een groot deel uit een enorme zoutpan, omgeven door kale savanne. Het is een van de mooiste plekken in zuidelijk Afrika om wilde dieren in hun natuurlijke habitat te spotten. In het aangrenzende Damaraland, dat zich van Etosha tot de beruchte Skeleton Coast uitstrekt, leven onder meer woestijnolifanten en woestijnneushoorns die zich op bijzondere wijze aan de droge omstandigheden hebben aangepast.

Kaokoveld in het noordwesten is een van de ruigste en meest onherbergzame gebieden ter wereld. Hier overleven de met oker ingesmeerde Himba en waken ze over hun eeuwenoude tradities. Als je dit gebied bezoekt, blijf dan zeker enkele dagen hangen aan Epupa Falls, op de grens met Angola.

De Caprivi-strip, in het noorden van Namibië, kleurt op de wereldkaart en in de realiteit al iets groener. Daar zit de Kavango-rivier voor iets tussen. Dit is de meest vruchtbare regio van Namibië. Hier begint ‘centraal-Afrika’. De machtige Victoria Watervallen, op Zimbabwaans grondgebied, liggen hier binnen handbereik en zijn voor velen een het orgelpunt van een indrukwekkende Namibiëreis.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Namibië

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer

Praktisch

  • Het hele jaar door, behalve van december tot midden-februari

  • Rondreizen met huurwagen, natuurbeleving

  • 2 tot 3 weken

  • 12 tot 8 maanden voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Namibië

Sarah Van Den Daele

Diepzeeduiken tussen een school haaien in Indonesië ’s warme wateren, de hele nacht salsa dansen...

Lees meer

Onze suggestieroutes