fbpx Nepal - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Nepal

Nepal

Een reis naar Nepal is een les in nederigheid. Oog in oog met 8 van de 10 hoogste ijsreuzen op aarde. Oog in oog met de brute en wondermooie kracht van de natuur.

De besneeuwde toppen van de Himalaya zijn een droom voor bergbeklimmers en ervaren wandelaars. De klassieke trekkingen in de regio’s rond Annapurna en Everest zijn een uitstekende eerste kennismaking met de Himalaya. De wandelroutes slingeren door groene rijstvelden en hemelsbrede valleien. Ze stijgen naar verstilde bergdorpjes en kloosters.
Nog hogerop ligt het ruwe hooggebergte: een fascinerende bergwereld van eeuwige sneeuw, ijle lucht, jak en de Yeti.  Onderweg heb je een fantastisch uitzicht op de hoogste pieken ter wereld: Everest (8848m), Makalu (8463m), Cho Oyu (8201m) en Lhotse (8516m).
Ervaren bergwandelaars kunnen zich wagen aan de Mera Peak, de hoogste trekking peak in Nepal.

De stad Kathmandu prikkelt alle zintuigen. In Swayambunath geniet je van een prachtig panorama over de vallei van Kathmandu. De Bodnath stoepa wordt door Boeddhisten beschouwd als een bijzonder krachtig heiligdom en is een van de grootste en mooiste antieke stoepa’s ter wereld. De Bagmati-rivier is in Nepal net zo heilig als de Ganges in India. De plek is bezaaid met schrijnen en sculpturen. Die werden door de eeuwen heen opgericht om de god Shiva te eren. Op elk tijdstip van de dag worden hier gelovigen gecremeerd op de traditionele manier.

Naast Kathmandu liggen in de schitterende Kathmandu Vallei nog twee oude koningssteden: Patan en Bhaktapur. Het koninklijke stadje Bhaktapur wordt ook wel Stad der Schoonheid genoemd en is in vergelijking met Kathmandu een oase van rust.
Koningsstad Patan slaagde erin om haar middeleeuwse karakter te bewaren en herbergt vele prachtige eeuwenoude gebouwen.

In de laagvlaktes van de Terai sta je dan weer midden in de jungle. Hier wonen onder andere olifanten en luipaarden. Het is bovendien een van de laatste plekken ter wereld waar je de Bengaalse tijger kan spotten. Er lopen er hier zo’n 200 rond in het wild. Een ontmoeting is zeldzaam, maar zeker niet onmogelijk. Ook de eenhoornige neushoorn heeft het niet makkelijk, maar in het nationale parken Chitwan & Bardia zijn ze nog enigszins op hun gemak. Met een beetje geluk kan je (op veilige afstand) het gehoornde gevaarte eens ontmoeten.

En boven alles staat de vriendelijkheid en gastvrijheid van het Nepalese volk. Reizen naar Nepal is daarom gevaarlijk: er bestaat een grote kans dat je verliefd wordt op dit land en meer dan eens naar Nepal wil reizen.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Nepal

Niels Van Gremberghe

Reisspecialist Niels is thuis in de wereld op de bestemmingen Colombia, Kaapverdië en Nepal.

Lees meer

Praktisch

  • tijdens het voorjaar (maart t.e.m. mei) & tijdens het najaar (oktober t.e.m. december)

  • rondreizen en wandelreizen

  • 2 tot 4 weken

  • 11 tot 7 maand voor afreis

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Nepal

Niels Van Gremberghe

Reisspecialist Niels is thuis in de wereld op de bestemmingen Colombia, Kaapverdië en Nepal.

Lees meer

Onze suggestieroutes