fbpx Legendarische trektochten in de Andes - Peru - Rondreizen - Zuiderhuis

Peru

Legendarische trektochten in de Andes

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
de klassieke Inca Trail, 4-daagse trektocht naar Machu Picchu
Santa Cruz trekking in de Cordillera Blanca met besneeuwde Andes reuzen, gletsjers en meren
Cuzco, Lima en de heilige vallei

Het legendarische Inca-pad naar Machu Picchu is zonder twijfel de bekendste trektocht in Peru. In vier dagen wandel je langs vele Inca-sites door verschillende klimaatzones in het gebied waar de Andes overgaat in het Amazonewoud. Het eindpunt: het legendarische Machu Picchu.

Vanuit de Urubamba-vallei trek je de Cordillera Vilcabamba in en kom je in een gebied waar de Inca’s zelf pas laat in doordrongen om hun rijk verder uit te breiden. Je wandelt een authentieke Inca-provincie in waar Machu Picchu waarschijnlijk een van de belangrijkste steden was. Llatcapata, een administratief centrum aan het begin van de Kusichaca-vallei, toont het belang aan dat de Inca’s aan deze provincie hechtten.
Verder op het pad wandel je langs strategische uitkijkpunten, tambo’s (rustplaatsen), militaire vestingen en verschillende landbouwsites die makkelijk herkenbaar zijn aan hun enorme terrassen. Zo ontdek je hoe de Inca’s hun provincies opbouwden en hoe ze zich aanpasten aan de grillige geografie van dit deel van de Andes.

De uitzichten vanop het originele pad en vanaf de uitkijkpunten zijn adembenemend en tonen je de immense natuur van deze streek waar de Amazone bijna letterlijk botst op de oostelijke Andes. Je sluit aan bij een internationale groep onder leiding van een Engelstalige Peruaanse gids of stelt je eigen groep(je) samen. De toegang tot het pad is gelimiteerd, daarom is tijdig reserveren absoluut noodzakelijk, zeker tijdens onze zomervakantie (zie rubriek praktische gegevens).

In het noorden van Peru liggen verschillende ‘cordilleras’ met de hoogste toppen van het land. Op een tweede trektocht doe een klassieker van het noorden, de Santa Cruz trekking. Je wandelt er ook in vier dagen van Cashapampa naar Vaqueria.
Op deze trektocht aanschouw je trek door heerlijke berglandschappen met meren, gletsjers en besneeuwde bergen. Enkele van de hoogtepunten is wellicht het basecamp van de Alpamayo. Het letterlijke hoogtepunt van de trektocht is de Punta Union, een bergpas op 4750m met zicht op tal van Andes reuzen.

Naast beide trektochten breng je korte bezoeken aan de heilige vallei, Cuzco en Lima en maak je een dagwandeling naar het intens mooie Laguna 69.

Lees meer
Comfortniveau i
19 dagen - vanaf €3895

Beschikbare periodes

01/07/2022 > 01/12/2025
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Vraag je reisvoorstel aan
19 dagen - vanaf €3895
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: bolivia , colombia , nepal , peru

Niels Van Gremberghe
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië