fbpx Zinderend Zanzibar - Tanzania - Rondreizen - Zuiderhuis

Tanzania

Zinderend Zanzibar

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Actieve vakantie op een exotisch, betoverend en veelzijdig eiland
Een eigenwijze selectie hotels in Stone Town en aan de Oostkust
Parelwitte stranden en een wonderlijke onderwaterwereld

Zanzibar: Sultans, kruiden en witte stranden

Zanzibar is net zo exotisch als de doet vermoeden. Wie echter denkt dat het eiland niets meer te bieden heeft dan wat parelwitte stranden aan de Indische Oceaan, slaat de bal behoorlijk mis. Het voormalige sultanaat heeft alles in huis om de actieve reiziger langdurig te bekoren. Zanzibar zindert!

Het is uiteraard geen schande om tijdens je welverdiende vakantie op een Bounty-strand tot rust te komen. Het zou ons niettemin verbazen mocht zelfs de meest fervente zonneklopper kunnen weerstaan aan al het moois dat Zanzibar te bieden heeft. In deze 8-daagse voorzien we daarom 2 overnachtingen in het schitterende Stone Town, de oude hoofdstad van Oman (jawel!), die gesticht werd door Portuguese zeevaarders. De stad bestaat uit een wirwar van kleine, smalle steegjes met verweerde huizen, winkels, bazaars, hamams, moskeeën een Hindoetempel en enkele kerken. Architecturaal vind je er zowel Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden terug die de kleurrijke, maar woelige geschiedenis van de stad reflecteren. Een paradijs voor zowel de professionele als de amateurfotograaf! Vrijblijvend bieden we hier een pakket aan culturele, historische, culinaire en wellnessactiviteiten aan, maar ook wie graag op eigen houtje rondkuiert zal van de ene verbazing in de andere vallen. Het House of Wonders, het Paleis van de Sultan, de oude apotheek, het geboortehuis van Freddy Mercury, de residentie van dr. Livingstone en de kleurrijke en vooral smakelijk Forodhani Food market op de dijk zijn slechts enkele van de troeven van de Stenen Stad! Je kiest zelf welk type accommodatie we voor je boeken, van bruisend budgetvriendelijk tot 1001 nachten…

Na je bezoek aan Stone Town brengen we je naar de prachtige stranden aan de oostelijke kant van het eiland, ver weg van het gladde en drukke Nungwi. In het authentieke Jambiani of Matemwe kies je het hotel dat het meest aan je verwachtingen beantwoordt, van klein en charmant tot iets groter en luxueuzer. Ook hier bieden we vrijblijvend een uitgebreid pakket aan activiteiten aan voor de actieve reiziger: snorkelen en duiken in enkele van de mooiste koraalriffen van de Indische Oceaan, suppen in de mangrove, diepzeevissen, een bezoek aan de rode franje-apen van Jozani Forest, sunset trips in een traditionele houten dhow of een onderdompeling in het dagelijkse leven van de inwoners van Zanzibar of een Swahili cooking class. Er is voor elk wat wils en wie geen minuut kan stilzitten, zal geen minuut stilzitten!
Aarzel niet en laat dit veelzijdige eiland je betoveren!

VERLENG JE VERBLIJF: SAFARI OF DE KILIMANJARO
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een safari of een beklimming van de Kilimanjaro op het vasteland van Tanzania.  Contacteer onze specialist of raadpleeg onze Tanzaniapagina’s.

Lees meer
7 dagen - vanaf €725

Beschikbare periodes

01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
7 dagen - vanaf €725
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Steven Andries

Bestemmingen: tanzania , botswana , kenia , zambia , zimbabwe , congo

Steven Andries

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië