fbpx Alentejo, de Serra de São Mamede - Portugal - Wandelreizen - Zuiderhuis

Portugal

Alentejo, de Serra de São Mamede

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele wandeltocht in het noordoosten van Alentejo
nationaal park Serra de São Mamede, unieke natuur en authentieke versterkte dorpen
verblijf in Lissabon en eventuele verlenging in Évora mogelijk

Wandelen in het natuurpark Serra de São Mamede

De route brengt je langs prachtig gelegen burchten en versterkte dorpen aan de Spaanse grens. Je overnacht in authentieke, comfortabele verblijven, in charmante dorpjes waar je kan relaxen en genieten van de Portugese keuken. Dit is één van de mooiste wandelstreken van Portugal!

Alentejo is een hoogvlakte met uitgestrekte kurkeikenbossen. Het Parque Natural da Serra de São Mamede, in het noordoosten van Alentejo, is zeker het wildste en meest natuurlijke stuk van Alentejo. Je vindt er schitterend gelegen versterkte dorpen en stadjes: Portalegre, Marvão en Castelo de Vide, die er ook nu nog in slagen harmonieus op te gaan in het landschap. Steden waar de tijd niet stilstaat, maar waar je vanzelf wegdroomt naar de 19de eeuw…
Marvão is uniek gelegen, als een adelaarsnest, waar de imposante contouren van de stadswallen en de burcht opgaan in de rotspartijen van de berg. In het dorp kuier je door een doolhof van nauwe straatjes tussen de charmante kleine witgekalkte huizen. Marvão staat garant voor een unieke sfeer!

Tijdens vijf opeenvolgende wandeldagen volgen we paden, landbouwwegen of heirbanen in een afwisselend, lieflijk en natuurlijk landschap. Olijfbomen en eeuwenoude kurkeiken boorden deze landelijke wegen af. De heerlijk geurende brem, lavendel en vele andere bloemen in de lente zijn bedwelmend! In het park kan je zeer veel vogels spotten, zoals: ooievaar, vale gier, monniksgier, slangenarend, wouw, wespendief, rode patrijs, koekoek, nachtegaal, hop, bijeneter, roodborsttapuit, wielewaal…

De tocht eindigt in Lissabon: een betoverende stad op zeven heuvels, als een amfitheater gekeerd naar de Taag. Alles in deze stad nodigt uit om te kuieren en te genieten: straatjes, steegjes, trappen, pleintjes, miradouros… Lisboa, een stad voor dromers en weemoedige zielen.

Verlenging mogelijk: met één of meer nachten in Évora.
Évora is een indrukwekkende provinciestad met witte huisjes en een reeks boeiende historische elementen. In 1986 heeft UNESCO de stad in z’n geheel op de werelderfgoedlijst geplaatst. Binnen de stadsmuren slenter je door een netwerk van smalle straatjes, je botst op een verscheidenheid aan architecturaal erfgoed: een Romeinse tempel, een middeleeuwse kathedraal, een beenderenkapel, een aquaduct, de universiteit, palacios…

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €619

Beschikbare periodes

01 sep 2023 > 15 dec 2023
01 jan 2024 > 23 jul 2024
01 sep 2024 > 19 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €619

Beschikbare periodes

01 sep 2023 > 15 dec 2023
01 jan 2024 > 23 jul 2024
01 sep 2024 > 19 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië