fbpx Aletsch Arena - Zwitserland - Wandelreizen - Zuiderhuis

Zwitserland

Aletsch Arena

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelvakantie vanuit vast verblijf met Vlaamse eigenares
onbeperkt gebruik van openbaar vervoer en kabelbanen inbegrepen
optioneel begeleide gletsjerwandeling

De Aletschgletsjer is met een oppervlakte van 117 km² de grootste gletsjer van het gehele Alpengebied. In de Konkordiaplatz, het verzamelbekken van sneeuw en ijs aan de voet van Jungfrau, Eiger, Mönch en Aletschhorn, is het ijs 800 m dik. Van 3 kanten komen ijsstromen hier samen om 23 km verderop, bij de Massa-Schlucht, als gletsjerbeek te eindigen. 3 witte banen met daartussen 2 linten stof en gruis vormen zonder twijfel de grootste natuurlijke attractie van Wallis.

De Aletsch Arena is landschappelijk gezien één van de meest spectaculaire streken van Europa en staat sinds 2001 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het gebied is omgeven door machtige vierduizenders zoals de Jungfrau, Mönch en Fiescherhorn. Aan de overkant van de Rhône-vallei heb je een fantastisch zicht op de Walliser Alpen, de 4000‘ers van de Monte Rosa en in de verte de Matterhorn. In het centrum van dit alles vinden we de Aletschgletsjer terug.

Je verblijft een week in Riederalp (1920 m), een autovrij toeristendorp hoog boven de Rhône-vallei. Je hebt er een mooi uitzicht op de vallei en de hoge toppen van de Walliser Alpen. Kabelbanen brengen je nog hoger de bergen in, naar de meest fantastische plekjes waar je de Aletschgletsjer in zijn volle breedte door het berglandschap ziet slingeren.

Inbegrepen in de reis is een pas waarmee je onbeperkt de ganse week lang gebruik kan maken van de kabelbanen en de trein in de regio. Samen met de toeristische dienst van de Aletsch Arena werkte Zuiderhuis de mooiste en meest spectaculaire wandelingen uit, zowel voor de sportieve wandelaar, de wandelaar die het liever iets rustiger aan doet, als voor families met kinderen. Wandelingen boven de boomgrens, met weergaloze uitzichten op de Aletsch- en Fieschergletscher, worden afgewisseld met wandelingen door smalle kloven, groene weides met een schitterende alpenflora, bossen met lariksen en knoestige dennen en dorpen met mooie, donkerbruine houten huizen, kapelletjes en kerken.

Optioneel is een begeleide gletsjerwandeling. Vanuit Moosfluh daal je door het Aletsch-bos af naar ‘Katzenlöcher’. Hier gaan de stijgijzers aan en krijg je te horen hoe je je veilig op het ijs begeeft. Onder begeleiding van een ervaren gids ga je ongeveer 2 uur de gletsjer op en kom je alles te weten over de Aletschgletsjer.

Liever eens even niet wandelen ?
Het reisdossier dat je voor afreis van Zuiderhuis ontvangt, bevat een overzicht van de meest interessante uitstapjes in de ruime omgeving. Een bezoek aan Brig, de bedrijvige hoofdstad van het Duitstalige Wallis, aan één van de zwembaden of wellnesscentra in de buurt of aan één van de interessante musea zijn maar enkele van de talrijke mogelijkheden naast het wandelaanbod. Families met kinderen kunnen de berg afdalen op een step of gocart of kunnen hun hartje ophalen op één van de klim- en avonturenparcours in de regio.

Afwisseling troef en voor ieder wat wils…

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €1020

Beschikbare periodes

01 jun 2024 > 01 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1020

Beschikbare periodes

01 jun 2024 > 01 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Zwitserland
Zwitserland bezit alles wat je als pure reiziger verlangt: adembenemende berglandschappen, glinsterende meren en groene longen. Het is in alle opzichten een ‘schoon’ land. Of je nu gewoon rustig wil stappen of genieten, of liever iets pittiger wil klimmen in het Alpenmassief
Ontdek onze reizen in Zwitserland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië