fbpx Araneilanden en Western Way - Ierland - Wandelreizen - Zuiderhuis

Ierland

Araneilanden en Western Way

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandeltocht in lijn langs de Western Way door Connemara en Mayo
bezoek aan Inishmore, het grootste van de wereldberoemde Araneilanden
verblijf in familiale b&b's en guesthouses

Galway, de Araneilanden en langs de Western Way door Connemara en Mayo

Op dit wandelavontuur maak je kennis met de wilde Atlantische kusten van West Ierland. Na een kort verblijf op Inishmore, het grootste van de wereldberoemde Araneilanden volg je de Western Way noordwaarts door de ruige landschappen van Connemara en Mayo tot in Westport.
Je reis start met een bezoek aan Galway, een levendig stadje aan de Ierse Weskust, beroemd om zijn tradities, cultuur, muziek en ‘Irishness’. De stad ligt dan ook op de drempel van de Galway Gaeltacht, de regio waar Iers de hoofdtaal is. In de baai van Galway liggen de drie Araneilanden waarvan Innishmore wel het meest indrukwekkende is, met talloze archeologische vindplaatsen en duizenden kilometers stenen muren die de velden beschermen tegen de hevig Atlantische winden. Langs kusten en kliffen, soms over kalkstenen voetpaden doorkruis je het eiland en maak je kennis met een gemeenschap die nog steeds leeft volgens de Keltische tradities uit vervlogen tijden. Dun Dachathair (het zwarte fort), Synge’s Chair en Dun Aonghasa zullen hier zeker een diepe indruk op je maken.
De Western Way is een afgelegen wandelpad dat je vervolgens door de ruige landschappen van Connemara en Mayo leidt. Weergaloos zijn de uitzichten vanop de bergruggen van de Maumturks Mountains, zoald dat op de Killary Fjord, een van de drie fjorden van Ierland, dat de grens vormt tussen Connemara en Mayo. Je volgt duizend jaar oude wegen door verlaten gebieden, historische pelgrimspaden en treedt zelfs in de voetsporen van Saint Patrick nabij de spectaculaire heilige berg Croagh Patrick.

Een tocht door een uniek stukje Ierland, geworteld in een poëtische traditie en een beklijvende geschiedenis, met enkele van de mooiste landschappen die Ierland te bieden heeft.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

GPS only

8 dagen - vanaf €898

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €898

Beschikbare periodes

01 apr 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Ierland
Ontdek onze reizen in Ierland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië