fbpx Azoren, Faial, São Jorge en Flores - Portugal - Wandelreizen - Zuiderhuis

Portugal

Azoren, Faial, São Jorge en Flores

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele wandelreis langs 3 centrale eilanden van de Azoren: Faial, São Jorge en Flores
keuze tussen 8-daagse of 12-daagse reis
de mooiste wandeleilanden van de Azoren-archipel

De Azoren: wandelen langs de kusten van de eilanden Faial, São Jorge en Flores

We kennen de Azoren van hun invloed op het weer bij ons, of misschien wel van hun haventjes die een ideale ankerplaats waren (zijn) voor de trans-Atlantische vaarroutes (voor zeilers). De eilanden behoren tot Portugal en voelen ook heel Portugees aan: architectuur, taal en muziek, en de keuken natuurlijk! Maar hun geïsoleerde ligging middenin de Atlantische Oceaan, het zachte klimaat en de vulkanische oorsprong zorgen op deze eilanden voor een bijzondere sfeer.

Ga op ontdekkingsreis en laat u verrassen door deze unieke archipel!

Tijdens deze reis verken je twee centrale eilanden (Faial en São Jorge) en één noordelijk eiland (Flores): ze staan garant voor prachtige wandelingen.
Door de warme Golfstroom in de Atlantische Oceaan en het semipermanent hoge drukgebied boven de Azoren genieten de eilanden van een zacht, vochtig weertype. Dit weerspiegelt zich in immer groene weilanden, weelderige bossen en een overvloed aan bloemen in de lente en de zomer. De aangeplante hortensiahagen tussen de weilanden zijn een ware attractie in de zomer! De bloeiende gemberplanten kleuren de eilanden dan weer geel in september.
De centrale bergketens monden uit op steile kliffen aan de kust. De donkere vulkanische gesteenten en rotsen contrasteren met de groene weelderige natuur. Daarenboven is de diepblauwe oceaan steeds aanwezig op de achtergrond. En vanop de eilanden Faial en São Jorge zorgt het silhouet van de indrukwekkende vulkaan Pico, 2351 meter, steeds vergezeld van dramatische wolkenformaties, voor unieke beelden. Faial is een druk bezocht eiland: voor de levendige sfeer van het stadje Horta, om walvissen te spotten, voor zijn vulkaankraters, om te zwemmen, om sfeervol te genieten…

Kenmerkend voor São Jorge zijn de fajãs: smalle kustvlakten onder aan de steile kliffen. Sommigen zijn alleen te voet bereikbaar! Vanwege het gevarieerde reliëf en de fantastische vergezichten is São Jorge een ideaal wandeleiland. Op de rug van het eilandje grazen runderen. Hun melk wordt verwerkt tot een heerlijke kaas!

Flores is één van de noordelijk gelegen eilanden van de archipel, op zo’n 200 km van Horta. Door zijn geïsoleerde ligging is het één van de meest authentieke eilandjes. Bovendien is de natuur er buitengewoon weelderig. Flores werd door de UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Je wandelt er drie dagen langs de prachtige kustlijn van het eiland.
Flores, charmeert en imponeert!

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

8 tot 12 dagen - vanaf €838

Beschikbare periodes

01 mrt 2023 > 31 okt 2023
01 mrt 2024 > 30 nov 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
dagen - vanaf €838

Beschikbare periodes

01 mrt 2023 > 31 okt 2023
01 mrt 2024 > 30 nov 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië