fbpx Andalusië, Cabo da Gata en Sierra de Alhamilla - Spanje - Wandelreizen - Zuiderhuis

Spanje

Andalusië, Cabo da Gata en Sierra de Alhamilla

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis met verplaatsingen per huurwagen
afwisselende wandelingen langs de kust en in de woestijnlandschappen in het binnenland
ideaal wandelgebied om te ontdekken in het voor- en najaar

Een heldere hemel, blauwe zee, droge heuvels, rust en een warme mediterrane sfeer zijn de ingrediënten voor een bezoek aan het oosten van Andalusië.

Het natuurpark van Cabo de Gata, in het oosten van Andalusië, is van vulkanische oorsprong en een aanrader voor elke wandelaar. Hier wordt de haast maagdelijke kuststrook niet ontsierd door hoogbouw en drukke toeristische centra. Je treft er desolate, droge landschappen, afgelegen baaien, fraaie kliffen en natuurlijk het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Het park wordt vooral bezocht door rustzoekers!
De streek rond Almeria is gezegend met een bijzonder klimaat: hier heb je het hoogst aantal uren zonneschijn per jaar van Andalusië (en het minst aantal regendagen!). De winter voelt er als lente, en de herfst en lente zijn er zomers.

Je wandelt er afwisselend langs de kust en door het achterland. De eerste drie dagen van deze wandelvakantie ontdek je de halfwoestijn van Tabernas en mijnruïnes in de Sierra de Alhamilla, waarvan de flanken in het avondlicht warm oker kleuren.

Tabernas is één van de enige halfwoestijnen die Europa rijk is. De desolate en mysterieuze landschappen van droge rivierbeddingen, diepe kloven en cactussen, van deze woestijn vormden de achtergronden voor historische legendarische films. Je waant je hier in een filmdecor van een western. Ook de Sierra de Alhamilla spreekt tot de verbeelding. Spectaculaire landschappen, de bijzondere plantengroei en de veelheid aan warme kleuren hadden een aantrekkingskracht op vele filmmakers. Cinefielen zullen mogelijk het idee krijgen er al eerder geweest te zijn want je wandelt door het filmdecor van onder andere Exodus en Gods and Kings (2014).

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €652

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 14 jul 2024
01 sep 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €652

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 14 jul 2024
01 sep 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Spanje
Ontdek onze reizen in Spanje
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië