fbpx De Haute Ariège - Frankrijk - Wandelreizen - Zuiderhuis

Frankrijk

De Haute Ariège

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis vanuit charmante gastenkamers bij Belgen in de Ariège
verblijf in charmant landhuis met verzorgde biologische maaltijden, vegetarisch indien gewenst
gevarieerde wandelingen en optioneel een begeleide wandeling met ontdekken van wilde eetbare planten

Je verblijft in een charmante, kleinschalige chambres d’hôtes in een klein maar levendig dorp, gelegen op de rand van het natuurgebied: Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariègeoises. Het betreft een dunbevolkt berggebied met smalle en diepe valleien, dat al eeuwenlang door herders bewoond wordt. Getrouw aan eeuwenlange tradities, leiden ze hun kuddes in het voorjaar nog steeds naar de grazige bergweiden van het Plateau de Beille.

Het gebied was ook een toevluchtsoord voor de door de inquisitie vervolgde Katharen in de 13de eeuw, daarvan getuigen tal van ruïnes, kerkjes en burchten. De verste verwijzingen naar menselijke aanwezigheid zijn enkele grotten met prehistorische overblijfselen uit het Magdaleniens tijdperk (14000 v Chr).

Op je wandelingen over golvende hoogplateau’s, langs grillige bergkammen en heldere bergmeertjes ontdek je zeker getuigenissen van het boeiende verleden van deze streek.

Je Belgische gastvrouw en haar Chileense echtgenoot verwelkomen je hier in hun knus en comfortabel huis met een tuin vol kruiden en wilde bloemen. Ze wonen op de rand van een klein dorp omringd door berghellingen bedekt met weelderige bossen en weiden. Het panorama wordt vervolledigd door een imposante rotswand: “le Quié de Sinsat” die, net als het nabij gelegen Plateau de Beille, een grote aantrekkingskracht uitoefent op wandelaars, natuur- en vogelliefhebbers.

De omgeving is een echt wandelparadijs. Iedere dag staat er een wandeling op het programma, met nieuwe en steeds weer verrassende panorama’s, fauna en flora. Je gastheren zijn zelf gepassioneerde wandelaars en maken je graag wegwijs in dit ongerept natuurgebied. En dit is niet alles! Zij bieden hun bezoekers bovendien de mogelijkheid te kiezen voor een begeleide wandeldag. Je gastvrouw, een gepassioneerde biologe, neemt je dan mee buiten het pad naar het terrein van geurige, kleurige en heerlijke eetbare planten en bloemen. En… als het seizoen het toelaat, wordt er respectvol een kleine hoeveelheid geplukt om verwerkt te worden in de maaltijdbereiding van de dag.

’s Avonds, bij een huisgemaakte licht bruisende kombucha, een glaasje wijn of een lokaal biertje, en misschien ook nog een hapje op basis van jou vers geplukte wilde planten, is het genieten van een heerlijke maaltijd,  De originele culinaire creaties van uw gastvrouw zijn niet alleen een avontuur voor de smaakpapillen maar ook een weldaad voor de gezondheid. Alles wordt met zorg en toewijding bereidt met biologische producten van lokale kwekers en aangevuld met groenten, kruiden uit eigen tuin en wilde eetbare lekkernijen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
8 dagen - vanaf €536

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 15 nov 2023
01 apr 2024 > 15 nov 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €536

Beschikbare periodes

01 apr 2023 > 15 nov 2023
01 apr 2024 > 15 nov 2023
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Frankrijk
Golvende graanvlaktes, beboste heuvels en goudgele zonnebloemvelden: wie aan Frankrijk denkt, denkt meteen aan zomer. Het land biedt je zowel vlakke als bergachtige regio’s.
Ontdek onze reizen in Frankrijk
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië