fbpx Julische Alpen - Slovenië - Wandelreizen - Zuiderhuis

Slovenië

Julische Alpen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandelreis vanuit twee hotels
wellnesshotels, upgrade ECO-hotel mogelijk
ongerepte wandelingen in een zonzekere regio

De Julische Alpen, meren en bergen aan de zuidkant van de Alpen

Slovenië is één van de zonnigste berggebieden in Europa, met meer dan 300 zonnedagen per jaar. Wij hebben gekozen voor twee verblijfplaatsen zodat u zoveel mogelijk van de Sloveense bergwereld kunt exploreren. U verblijft in comfortabele hotels.

De locatie van deze reis is het hart van de Julische Alpen. Dit stukje ‘vergeten’ Alpen behoort eigenlijk tot Oost-Europa, maar lijkt wegens de ligging net over de grens met Italië en Oostenrijk volledig westers. Pas als je echt rondkijkt, besef je dat deze cultuur invloeden heeft van Oost-Europa. De Julische Alpen, genoemd naar Julius Kagy die deze bergen verkende, liggen in het noordwesten van Slovenië, vlakbij de Italiaanse en Oostenrijkse grens.

Het eerste deel van de vakantie is vanuit de regio van het meer van Bohinj, een veel rustigere locatie dan het meer van Bled, wat de laatste jaren is uitgegroeid tot een drukke trekpleister. Het natuurlijke meer is omgeven door een prachtig bergdecor. Er is mogelijkheid tot wandelen in het Triglav Nationaal Park naar de vallei en de hut van de Zeven Meren. Ook wordt een wandeling beschreven naar Dom Zorka Jelincica (Crna prst) of een wandeling in de Mostnica canyon nabij het meer.

We raden natuurlijk wel Bled aan voor een kort bezoekje. Het magische Bled is een mondain toeristenoord, bekend van het kasteel en het meer met een eiland waarop een mooi kerkje staat. Jonge bruiden worden hier volgens de traditie de trappen op gedragen door de bruidegom. De keuze aan wandelen in Bled omvat onder meer een wandeling naar de romantische Vintgar canyon, het kerkje van Sveta Katarina en het kasteel van Bled of een rondwandeling rond het meer.

Na de transfer over de mooiste en hoogste Sloveense bergpas, de Vrsic (1611 m) bereikt u Bovec waar het tweede deel van de vakantie plaatsvindt. U wandelt hier in het hart van de Julische Alpen en kunt wandelen in de Socavallei of naar de historische bergen Rombon, Svinjak, Krn of de historische Kobarid Trail met stille getuigen van veldslagen uit Wereldoorlog I. De geïnteresseerden kunnen een bezoek brengen aan Kobarid en zijn museum.

Wie wil kennismaken met dit nog vrij onbekende en nagenoeg ongerepte alpenmassief, met zijn unieke en ongekende alpenflora, krijgt daar nu de kans toe.

De reis is een combinatie van wandelniveau 2 en 3 naar ieders keuze.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Wellness

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €1156

Beschikbare periodes

15 apr 2024 > 30 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1156

Beschikbare periodes

15 apr 2024 > 30 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Slovenië
Aan de zonzijde van de Alpen ligt Slovenië, met meer dan 300 dagen zon per jaar is het een van de zonnigste berggebieden in Europa. Steeds meer wandelaars en fietsers weten dit ongerepte stukje Europa naar waarde te schatten.
Ontdek onze reizen in Slovenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië