fbpx Madeira, berg in de zee - 12 dagen - Portugal - Wandelreizen - Zuiderhuis

Portugal

Madeira, berg in de zee - 12 dagen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele wandelreis met bagagevervoer
sportieve en volledige verkenning van Madeira, van oost naar west
met overnachtingen op 6 locaties, taxitransfers inbegrepen

Sportieve wandeltocht door de mooiste landschappen van Oost en West-Madeira, langs levada’s, bergkammen, de kusten en over de hoge toppen van het bloemeneiland.

De ruige schoonheid van de natuur, de weelderige plantengroei en het milde klimaat van Madeira bekoort wandelliefhebbers het hele jaar door. Het vulkanische eiland ligt op zo’n 600 km van het Afrikaanse continent en het rijst steil op vanuit de oceaan met vulkanische pieken die tot 1800 meter boven zeeniveau ten hemel reiken.

Door de ‘laurisylva’, het oerbos, en langs ‘levada’s’, traditionele irrigatiekanalen, wandel je in nauwelijks enkele uren van hoge bergen naar subtropische oceaankusten. Je passeert plantages met bananenbomen en suikerriet, yam-terrassen en traditionele gehuchten.  Van het oosten naar het westen en langs de grandioze toppen van het centrale binnenland, verken je het eiland in al zijn aspecten. Je volgt ook kustroutes in het noorden en het zuidwesten en trekt dwars door Madeira, over de centrale kammenlijn. Spectaculaire levada’s  verlenen je toegang tot de mooiste uitzichtpunten. Van Punta de São Lourenço in het uiterste oosten, over de Pico Ruivo, die met zijn 1862 meter boven een zee van wolken uittorent en door fantastische vulkanische landschappen naar de natuurlijke zeezwembaden van Porto Moniz.
Je verkent ook het centraal gelegen plateau van Paul da Serra, de levada’s en watervallen van Rabaçal en de vissersdorpjes langs de zuidkust om tenslotte na een beklimming van de Pico Grande de reis te besluiten met een bezoek aan het charmante Funchal.

Een reis voor alle seizoenen, ideaal in het voor- en najaar, wanneer de natuur op Madeira op haar mooist is.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

12 dagen - vanaf €1337

Beschikbare periodes

01 nov 2023 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
12 dagen - vanaf €1337

Beschikbare periodes

01 nov 2023 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië