fbpx Madeira per huurwagen - 8 dagen - Portugal - Wandelreizen - Zuiderhuis

Portugal

Madeira per huurwagen - 8 dagen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
individuele wandelreis op Madeira met huurwagen
verblijf in 3 uitstekende hotels: keuze tussen comfort en superior hotels
gevarieerde wandelingen op eigen ritme

Ontdek Madeira op je eigen ritme en verken de gevarieerde landschappen van het noorden en het zuiden. De ideale formule om Madeira in alle comfort te verkennen in alle seizoenen van het jaar, ook in de wintermaanden.

Met dit programma verken je Madeira in alle vrijheid, met een huurwagen en te voet, vanuit twee aan zee gelegen hotels. Aan de noordkust en in het zuidwesten. Tot slot verblijf je een nacht in de hoofdstad Funchal.

Madeira is een uitzonderlijk gevarieerd eiland waar je op één enkele dag met de meest uiteenlopende landschappen kan kennismaken. Het heuvelachtig en contrastrijk vulkanisch reliëf, de invloed van de golfstroom en zijn subtropische breedteligging zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschappen. De bergketens rijzen op uit het oerwoud – de laurisylva- en verdelen het eiland in diepe weelderige valleien, de ribeiras.

Onder de grillige bergkammen, tussen 700 en 1200 meter hoogte en in de bergengten vind je het oorspronkelijke woud van Madeira, samengesteld uit laurier en boomheide, vingerhoeds- en slangenkruid. Rondom de gehuchten en dorpjes liggen minuscule, met tropische gewassen beplante terrasjes, die in een bonte afwisseling tot aan zee reiken. Net als de vele peren-, mango-, bananen- en suikerrietplantages worden ze bevloeid door  levada’s, eeuwenoude irrigatiekanalen die je toegang verschaffen tot het ruige, spectaculaire binnenland. Voor nog meer kleurenweelde zorgen de fuchsia’s, orchideeën, hortensia’s, bougainvillea en andere exotische bloemen langs de kust.

Tijdens het eerste deel van de reis verken je de spectaculaire berglandschappen van het noorden. Hier rijzen scherpe bergpieken tot 1800 meter hoog uit boven de mediterrane vegetatie en tref je in de valleien een mozaïek van terrassen met bananenbomen en suikerriet. Je hebt de keuze uit een zevental wandelingen, van het schiereiland Ponta de São Lourenço tot de hoogste toppen van het eiland: Pico Ruivo en Pico do Arieiro. Op de vierde dag steek je de Encumeadapas over naar het zuiden. De sfeer langs de kust van dit deel van Madeira is ontspannen, zuiders en zomers. Aan de voet van de bergwanden liggen kleurrijke dorpjes en exotische fruitplantages met bananen, papaya’s, passievruchten, mango’s, avocado’s…
Je hebt er de keuze uit vier tochten in het zuidwesten waarvan enkele mogen gerekend worden tot de mooiste levadawandelingen die je op het eiland kan maken.

Dankzij het subtropische klimaat en de zachte temperaturen is Madeira het hele jaar door een ideale wandelbestemming.

Op deze reis heb je de keuze tussen een formule met comfortabele hotels die alle drie garant staan voor een uiterst verzorgd verblijf op een mooie locatie en een upgrade met superiore hotels die tot de beste van Madeira behoren. Alle hotels hebben een zwembad en de meeste ook wellness faciliteiten.

 

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
8 dagen - vanaf €605

Beschikbare periodes

01 nov 2023 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Boek je reis
8 dagen - vanaf €605

Beschikbare periodes

01 nov 2023 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Portugal
Het zuiderse Portugal heeft naast een rijk historisch verleden ook adembenemende natuurparken, schitterende kuststroken en subtropische eilanden.
Ontdek onze reizen in Portugal
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië