fbpx Sportief wandelen in de Karpaten - Roemenië - Wandelreizen - Zuiderhuis

Roemenië

Sportief wandelen in de Karpaten

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
wandeltocht met bagagevervoer door de Karpaten
overnacht in comfortabele hotels en pensions
2-daagse Bucegi-gebergte, hike bij de Moldeveanu, het middeleeuwse Sighisoara

Individueel, sportief wandelen en ontdekken staan centraal tijdens deze reis.
Je wandelt door zowel 4 prachtige gebergtes: het Bucegi-gebergte, het Piatra Craiului nationaal Park, het Postăvaru-massief en het Făgărașgebergte als door een aantrekkelijk stuk van de Transsylvaanse heuvels. Onderweg kan je kennismaken met geselecteerde plaatsen die je een goede indruk te geven van de historische en culturele bagage van deze mooie regio.

De indrukwekkende bergen en later de glooiende heuvels bieden je adembenemende panorama’s. Je passeert dorpjes waarop de tijd geen vat heeft gehad. En je ziet wat overblijft van Saksische dorpsgemeenschappen die hier eeuwenlang tot aan Ceaușescu standhielden. Deze regio was immers eeuwenlang de buitengrens van de westerse wereld. Even verderop heersten de Ottomaanse Sultans.

Het avontuur begint in Sinaia, de voormalige koninklijke zomerresidentie. Met een dagrugzak & kledij voor 2 dagen stijg je met de kabelbaan naar het Bucegi-plateau voor een 2-daagse door het gebergte en wandel je langs de Sfinx, Babele en het Heldenkruis. Deze plekjes klinken alle Roemenen heel bekend in de oren en bovendien is dit een prachtig wandelgebied met een uitzonderlijk mooi panoramisch zicht op de Karpaten. Je logeert in het midden van het gebergte in een zeer comfortabel hotel. De 2-daagse hike eindigt aan de voet van het kasteel van Dracula. Na een bezoekje brengen we je naar je verblijf in Măgura, al enkele malen verkozen tot het mooiste bergdorpje van Roemenië. Vanuit Măgura kan je kiezen uit meerdere bewegwijzerde wandelingen door het Piatra Craiului-gebergte, afhankelijk van het weer en je conditie. Optioneel kan je een berenobservatorium bezoeken om beren gade te slaan in hun natuurlijke habitat. Vervolgens brengt een berggids je naar het Bâlea-meer in het Făgărașgebergte via de beroemde Transfăgărășan-weg. Deze spectaculaire bergweg slingert via tientallen haarspeldbochten en langs steile kliffen naar 2.140 m hoogte, de start van een niet te missen begeleide wandeling naar het dak van de Karpaten. Tenslotte wandel je nog een dag door de glooiende Transsylvaanse heuvels naar Sighişoara. Soms door een onooglijk klein dorp, goed verscholen in de heuvels en eeuwenlang bewoond door de Saksen. Daar hoor je enkel de bellen van de koeien die langzaam terugkeren na een dag in de weiden. Deze wandeling brengt je tot op de grote markt van Sighişoara, een middeleeuwse stad, boven op de top van een heuvel en terecht uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. Onderweg passeer je in de dorpjes de beroemde weerkerken, opgericht door deze Saksische gemeenschappen ter bescherming tegen de oprukkende Ottomanen.

Deze reis sluiten we af met een wandeling van het hoger gelegen ski/bergdorp Poiana Braşov in het Postăvaru-massief via de Tâmpa-heuvel tot aan de drempel van je hotel, in het historisch centrum van Braşov. Hier heb je zeker nog tijd om deze oude stad te verkennen vóór je afreist naar de luchthaven of eventueel geniet van een verlenging van enkele dagen.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i
8 dagen - vanaf €1124

Beschikbare periodes

27 apr 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1124

Beschikbare periodes

27 apr 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Roemenië
Roemenië is een van die landen in Zuidoost-Europa waar je als reiziger zelf nog veel kan ontdekken: de paden liggen er nog goed bij, de natuur is er vrij ongerept.
Ontdek onze reizen in Roemenië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië