fbpx De Tour van de Ubaye - Frankrijk - Wandelreizen - Zuiderhuis

Frankrijk

De Tour van de Ubaye

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
sportieve individuele trekking met bagagevervoer of eigen rugzak
een originele tocht in lusvorm door het hart van een weinig bezochte bergstreek
decor van drieduizenders op de Frans-Italiaanse grens
het massief van de Chambeyron, de Val d'Escreins en uitstap in de Val Maira

Sportieve tocht tussen de drieduizenders op de Frans-Italiaanse grens

De Ubaye is een zonovergoten zuiders Alpenmassief, ingesloten tussen Queyras, Mercantour en de talloze drieduizenders die de Italiaanse grens markeren, zoals de Aiguille de Chambeyron (3412 m) in het noordoosten, de Brec de Chambeyron (3389 m) en de toppen van de Font Sancte (3385 m). Pas in 1830 werd de eerste berijdbare weg aangelegd die de vallei ontsloot.

Op deze zesdaagse luswandetocht krijg je een bijzonder compleet beeld van deze weinig bezochte bergstreek. Je trekt door de belangrijkste massieven van de Ubaye, de Chambeyron en de Parpaillon. Vanuit Ceillac in de Queyras trek je zuidwaarts het massief van de Font Sancte met toppen van 3200 meter hoogte. Via eeuwenoude paden die de gehuchten van het grensgebied verbinden, steek je de Italiaanse grens over naar de Val Maira, een wat minder bekende vallei in Piemonte ten oosten van de Ubaye. Daarna volg je de contouren van het Parc du Mercantour en maak je een indrukwekkende tocht door het massief van de Aiguille de Chambeyron, met een top van 3412 meter. Je tocht wordt helemaal compleet wanneer je het natuurreservaat Val d’Escreins doorkruist, een echt juweeltje.

De dorpen die je op je tocht bezoekt zijn bijzonder karakteristiek. Larche bijvoorbeeld, dat zijn naam ontleent aan de ark van Noë was in de 13de eeuw de dichtst bevolkte gemeente van de Ubaye. Gelegen op de grens heeft het dorp talloze conflicten doorstaan, in het bijzonder gedurende de oorlogen met de hertogen van de Savoie. Saint-Paul-sur-Ubaye, de enige gemeente in Frankrijk met meer dan dertig toppen boven de 3000 meter op zijn grondgebied en heeft door haar ligging en indrukwekkende brug over de Ubaye een bijzonder pittoreske uitstraling. Maljasset is één van de mooiste dorpen van de vallei, zijn architectuur in harmonie met de omliggende berglandschappen.

Van het rijke verleden van de vallei getuigen de flamboyante muurschilderingen op de gevels van de kerken en de middeleeuwse burchten. Ook de keuken en de taal is beïnvloed door het Piemontese nabuurschap, net zoals het hartelijke onthaal dat je in de dorpen van dit berggebied op de grens te wachten staat.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

GPS-Tracks beschikbaar

8 dagen - vanaf €1300

Beschikbare periodes

23 jun 2024 > 15 sep 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €1300

Beschikbare periodes

23 jun 2024 > 15 sep 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Frankrijk
Golvende graanvlaktes, beboste heuvels en goudgele zonnebloemvelden: wie aan Frankrijk denkt, denkt meteen aan zomer. Het land biedt je zowel vlakke als bergachtige regio’s.
Ontdek onze reizen in Frankrijk
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië