Op zoek naar iets?

drome en quint

FRANKRIJK - De Drôme- & Quintvallei - 8 dagen

{{statusText}}

vanaf €{{product.Price}}

prijs op aanvraag

  • NAJAARSPROMOTIE: boek met afreis tussen 01/10/18 en 28/10/18 en ontvang 5% korting

  • 8-daagse individuele wandelreis
  • bij Belgen in de zuidelijke Vercors
  • comfortabel verblijf in een gerestaureerde watermolen

 

8-daagse individuele wandelreis in de Drôme-en Quintvallei

8-daags verblijf bij Belgen in Frankrijk in de rustige vallei van Quint, die deel uitmaakt van het ‘Parc Régional du Vercors’. Heerlijke wandelingen in een indrukwekkende natuur. Je gastvrouw verwent je met regionale specialiteiten.

Je verblijft in een oude watermolen in de rustige vallei van Quint in de zuidelijke Vercors die deel uitmaakt van het ‘Parc Régional du Vercors’, niet zo ver van Die, bekend bij de liefhebbers omwille van zijn heerlijke ‘Clairette’. De molen ligt aan de oevers van het riviertje de Sûre, gerestaureerd tot een aangenaam verblijf met 4 comfortabele kamers. Je hebt er een prachtig zicht op de ‘Montagnes d’Ambel’ en de ‘Cirque de Quint’.

Heerlijke wandelingen – pittig of iets zachter al naar gewenst – liggen er op je te wachten, in een indrukwekkende natuur, getypeerd worden door de kalkstenen massieven van de Vercors. In de maanden mei en juni zijn er enorm veel bloemen te bewonderen met een grote variatie aan orchideeën en gentianen. Vanaf eind juni verlevendigen uitgestrekte lavendel- en klaprozenvelden het kleurenpalet. Op de hogere wandelingen zal je regelmatig gemzen en reeën tegenkomen, of met wat geluk zelfs steenbokken. Soms kan je de vale gier van tamelijk dichtbij ‘aan het werk’ zien.

Je kan ook uitstapjes doen naar oude dorpjes als Die, Crest, Saillans, Chatillon..., waar op marktdagen heel wat animo is.

Je gastvrouw Leni en chef Alistair verwennen je met regionale specialiteiten. Wat denk je van een quiche de Quint als voorgerecht met romige geitenkaas, abrikozenchutney en lavendelhoning, een
lamsstoofpot met zuiderse groenten en taart als dessert?

Logies en praktisch:

  • Je verblijft in een gerestaureerde watermolen, in comfortabele kamers met eigen badkamer
  • Bij goed weer, avondmaal op het terras.
  • Streekwijn, koffie of thee zijn inbegrepen bij de maaltijden

Comfort niveau

Fysiek wandelniveau

Dag 1

Aankomst

Aankomst en installatie in de gerestaureerde molen. Avondmaal.

Dag 2

Vallei Van Quint

Wandeling in de vallei van Quint over de bos- en wijngaardroute en langs oude dorpjes (Ste. Croix, St.-Andéol, Vachères).

3 of 6 uur wandelen, 300 à 400 m hoogteverschil.

Dag 3

Petit Justin

Panoramische wandeling naar Petit Justin, met prachtige zichten op de spectaculaire rotsflanken van de Vercors, Die en de Drômevallei.

3 uur wandelen, 300 à 400 m hoogteverschil.

Dag 4

Tete De La Dame

Via Col de la Croix naar de Bec Pointu en over de kam de Teulières naar Tête de la Dame (1506 m).

7 à 8 uur wandelen, 900 m klimmen, 1200 m dalen.

Dag 5

Plan De Baix

De Gorges d’Omblèze en vandaar naar Plan de Baix.

6 à 7 uur stappen, 600 m hoogteverschil.

Dag 6

But St Genix

Vanuit Marignac naar de But St Genix (1643 m), 360° uitzicht over de streek en de uitgestrekte bergketen van de Vercors.

6 à 7 u wandelen, 1020 m klimmen. Kan ook te voet vanuit St.Julien, dan is het 7 à 8 u stappen.

Dag 7

Plateau De Glandasse

Over het plateau de Glandasse, in het grote natuurreservaat van de Vercors.

7 u stappen, 900 m klimmen.

Dag 8

Einde

Einde na het ontbijt.

Periode

Dagelijks vertrek is mogelijk van 31/03/18 tot 27/10/18.

Prijstabel

basisprijs volw. 3devolw. kind 0 - 0
2 persoonskamer € 467,00
3 persoonskamer € 427,00
1 persoonskamer € 588,00

≡ lokaal te betalen

Nota

Tijdig inschrijven is ten stelligste aanbevolen, zeker voor juli en augustus.

Aantal dagen

8, 6 dagen wandelen.

Code

TIFRP083.

Deelnemers

Min. 2.

Logies

Je verblijft in een comfortabel gerestaureerde watermolen, gelegen langs een riviertje, in comfortabele kamers met eigen badkamer. Zicht op de omringende bergen. Bij goed weer avondmaal op het terras.

Niveau

Enkele dagen zijn pittig en van iets hoger niveau, met meer hoogteverschil en wat langer stappen.

Reisweg

Per wagen over Valence en Crest. Verplaatsing naar het vertrekpunt van de wandelingen met eigen wagen.

Situering

Het verblijf ligt niet ver van het dorpje St.-Julien, in de Quint vallei, dat deel uitmaakt van het Parc Régional du Vercors.

Annuleringsverzekering

Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

Bijstandsverzekering

Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. U kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via ZuiDERHuiS. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

Je ZuiDERHuiS voordeel

Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

Privacy & copyright

Deze website is eigendom van: ZuiDERHuiS N.V. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

Verwerking van persoonsgegevens
Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

Intellectuele eigendomsrechten
De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan ZuiDERHuiS NV of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. ZuiDERHuiS NV is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

Garantiefonds reizen

Indien je een reis boekt via ZuiDERHuiS gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).