fbpx De noordelijke Veluwe: een koninklijke streek - Nederland - Fietsvakanties - Zuiderhuis

Nederland

De noordelijke Veluwe: een koninklijke streek

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
fietsen over de zachte heuvels van Nederland
verblijf in een 3* of 4* hotel in groene omgeving
toeren doorheen grandioze bossen en uitgestrekt heidegebied

In deze ruime regio speelt de natuur de hoge noot. Het westelijk deel ervan noemt men wel eens de meest on-Nederlandse streek met haar licht golvend terrein en bedekt met grandioze bossen, uitgestrekte heidegebieden en verscheidene zandverstuivingen. Met wat geluk kom je er zelfs oog in oog te staan met een groepje herten of reeën.

Maar er is meer: in het oostelijk deel ligt het grote gebied van de Kroondomeinen die zijn opengesteld voor fietsers en wandelaars. Voeg daar nog kastelen, landgoederen en enkele interessante stadjes zoals Garderen, Harderwijk of Elburg, aan toe en je hebt alle ingrediënten om van een heerlijke, ontspannen fietsvakantie te genieten.

Je krijgt de keuze voor een 3* hotel in Elspeet of een 4* hotel in Garderen. De routes die je meekrijgt vertrekken steeds vanuit je hotel en beide varianten wijken dus wat af ten opzichte van elkaar. Op de eerste dag krijg je in de 3* variant bijvoorbeeld een korte verkenningstocht door het bos, langs de hei en Elspeet. In de 4* variant krijg je op de eerste dag een route voorgeschoteld richting de mooie stad Amersfoort. Ook de routes van de tweede dag zijn niet met elkaar te vergelijken. In de 3* variant verken je de oostelijke Veluwe en passeer je het prachtige Kasteel Cannenburch, terwijl de 4* variant je naar de zuidelijke Veluwe brengt, waar je een bezoek kunt brengen aan het unieke Kröller-Müller Museum te midden van de heide.

De fietstochten van de overige dagen lopen min of meer over gelijke paden. In het oosten flirt je in de buurt van Apeldoorn met de IJselvallei, een natuurlijkde depressie tussen de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug. In het westen passeer je Harderwijk en het mooie Elburg aan de randmeren van de voormalige Zuiderzee. Je passeert daarnaast ook nog het zogenaamde Verscholen Dorp, een voormalige Joodse schuilplaats tijdens de Tweede Wereldoorlog, en het Paleis Het Loo. Je doorkruist tijdens deze fietsvakantie door de Veluwe de vier windstreken, waar telkens andere schatten zich openbaren! Waar wacht je nog op?

Lees meer
Fietsniveau i
Comfortniveau i

Honden toegelaten

Wellness

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Je kan deze reis afleggen in meerdere varianten zowel wat betreft de lengte van de route als het comfortniveau. Waar het verschil precies ligt, zie je bij de reisroute en het onderstaande kaartje.

4 tot 5 dagen - vanaf €359

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
dagen - vanaf €359

Beschikbare periodes

01 jan 2024 > 31 dec 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Nederland
Fietsen doe je in Nederland niet alleen omdat de fietser er koning is en de fietspaden er optimaal zijn, maar ook omdat het land rijk is aan kleinschalige natuurgebieden. Nederland is niet zomaar vlak, het rijgt vele landschapstypes aan elkaar.
Ontdek onze reizen in Nederland
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië