fbpx Reis naar Colombia met Zuiderhuis - Thuis in de wereld

Colombia

Colombia ademt sfeer, hartstocht en vooral een bewogen geschiedenis en is dan ook niet voor niets Zuid-Amerika’s snelst groeiende nieuwe bestemming. Tijdens onze intrigerende rondreizen ontdek je de vele diverse facetten van dit land van de ongeschonden koloniale architectuur en het gevarieerde landschap tot de witte stranden en de woestijn. Bovendien is Colombia het thuisland van schrijver Gabriel Garcia Marquez en de laatste rustplaats van de grote bevrijder Simon Bolivar.

Reis langs swingende dorpen en authentieke koloniale parels in het land van uitgestrekte tabaks- en koffieplantages, hoge koningspalmen en salsa en merengue. Terwijl je wandelt over eeuwenoude indianenpaden in een indrukwekkende omgeving ruik en proef je overal koffie. Een heerlijke beleving.

De hoofdstad Bogotà heeft zich ontpopt tot een moderne metropool. Zowel de pittoreske oude stadswijk La Candelaria als het oogverblindende goud in het Museo del Oro zullen je zintuigen prikkelen. In het noorden is er dan weer heroïsch en heldhaftig Cartagena. Met zijn tropisch klimaat, robuuste stadsmuren, bruisende haven en commerciële activiteiten is dit het kloppende hart van Caribisch Colombia. Hier loop je in de voetsporen van Marquez en proef je de sfeer van zijn bekende liefdesepos ‘Liefde in tijden van cholera’. Een hele andere sfeer beleef je in het UNESCO-Werelderfgoedpark Tierradentro. Diep in deze ondergrondse necropolis ontdek je mystieke graftombes en intrigerende stenen beelden. Ook in het prachtige koloniale stadje Villa de Leyva kan je wandelen langsheen verschillende archeologische sites. Wil je je reis eindigen in de adembenemende natuur, trek dan naar de Tatacoa-woestijn en vergaap je door een telescoop aan de spectaculaire sterrenhemel. Of ga zonnekloppen in Tayrona Nationaal Park, waar het tropische regenwoud uitmondt in de azuurblauwe zee en je je in een Caribische filmsetting waant.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Colombia

Niels Van Gremberghe
Lees meer

Praktisch

  • december t.e.m. februari en juli en augustus

  • avontuurlijke rondreizen

  • 3 weken

  • 12 maanden

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Colombia

Niels Van Gremberghe
Lees meer

Onze suggestieroutes