fbpx Een swingend verhaal - 16 dagen - Colombia - Rondreizen - Zuiderhuis

Colombia

Een swingend verhaal - 16 dagen

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
rondreis in afwisselende landschappen, bruisende metropolen & vergeten koloniale dorpjes
genieten langs Colombia's kleurrijke hoogtepunten
verblijf op iconische plekken in charmante B&B's

Colombia is Zuid-Amerika’s snelst groeiende nieuwe bestemming. Tijdens een intrigerende rondreis ontdek je ongeschonden koloniale architectuur, een gevarieerd landschap, een onuitputtelijke traditie en bovenal een hartelijke en warme bevolking.

Je reis start in de hoofdstad Bogotà. Je bezoekt twee wereld beroemde, tot de verbeelding sprekende musea en verkent de pittoreske oude stadswijk ‘La Candelaria’. De moderne metropool vervang je al snel door de glooiende heuvels in de landelijke koffiestreek.
Met het hele jaar door een mild lenteklimaat, vriendelijke inwoners en een adembenemende natuurlijke schoonheid, charmeert “la Zona Cafetera” menig bezoekers. Hier maak je onvergetelijke tochten tussen de iconische waspalmen en word je ondergedompeld in de fascinerende wereld van koffie.

Nadien brengt de reis je naar één meest innovatieve stad van Zuid-Amerika: Medellín. Samen met je gids, verken je de stad met de metro, de publieke roltrappen en kabelbanen. De volgende stop op je reis brengt je naar het betoverende dorp Guatapé. Begeef je tussen de kleurrijke gevels, unieke boetiekjes en kunstgalerijen. Betreed de 720 treden van de eeuwenoude rots Pedro de Peñol vanwaar je een uniek panoramisch zicht krijgt over het meer en haar talrijke eilandjes. Maak een boottocht op het meer of, voor de durvers, waag je aan aan paragliden, flyboarden, jetskiën of mountainbiken.

Het laatste deel van je reis breng je door aan de Caribische kust. Je verblijft in een knappe jungle lodge in het Tayrona nationaal park. Ontwaak met het geluid tsjirpende tropische vogels, ontdek het leven in het tropische woud, neem een duik in de idyllische baai. Een stukje paradijs op aarde.

Tenslotte kom je aan in het zwoele Cartagena. De stad staat bol van de geschiedenis en is een van de best geconserveerde steden van Latijns-Amerika. Verken met gids of op eigen ritme deze verrassende en kleurrijke stad.

Colombia ademt sfeer, hartstocht en vooral een bewogen geschiedenis. Het is een land met een intrigerend verhaal dat je meesleept langs swingende dorpen en authentieke koloniale parels.

Lees meer
16 dagen - vanaf €2295

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
16 dagen - vanaf €2295
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: bolivia , colombia , nepal , peru

Niels Van Gremberghe
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië