fbpx Colombiaans Goud - Colombia - Rondreizen - Zuiderhuis

Colombia

Colombiaans Goud

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
afwisselend reis langs Colombia's minder gebaande paden en hoogte punten
wandel door woestijnlandschappen, in de Andes vallei en tussen torenhoge palmen
bezoek wereldsteden Bogota, Medellín en Cartagena met elk een eigen karakter

Op deze zuidelijke route combineer je de hoogtepunten met enkele minder bekende parels. Colombia’s zuiden is minder ontwikkeld dan het noorden en nodigt uit om in alle rust te genieten van de Colombiaanse gastvrijheid.

Je reis start in het charmant historisch centrum van de hoofdstad Bogota. Hier vind je een aaneenschakeling van boetieks, koffiehuisjes en kunstgalerijen langs de geplaveide straten. Samen met je lokale gids ontdek je de verborgen plekjes, verken je de architecturale meesterwerken en word je ondergedompeld in de “couleur locale.”
De grootstad wissel je al snel om voor de woestijnlandschappen in Tatacoa. Wanneer je wandelt door het rode landschap omgeven met hoge cactussen en bijzondere rotsformaties, waan je je op een sciencefiction filmset. Zet je schrap voor een festival van kleuren ’s morgens en ’s avonds wanneer de zon zijn spektakel uitvoert in het desolate landschap.
Het volgende deel van de reis neemt je terug in de tijd. In San Agustin sta je oog in oog met eeuwenoude mystieke sculpturen die de creativiteit en verbeeldingskracht illustreren van het noordelijke Andes-cultuur die bloeide van de 1e tot de 8e eeuw. Sommige beelden zijn meer dan 2000 jaar oud. Ook natuurliefhebbers komen ogen te kort tijdens wandelingen of paard tochten in deze groene heuvelachtige omgeving, langs watervallen en wilde rivieren.
Ver van de bewoonde wereld, in een afgelegen vallei van de Andes-bergketen, ligt nog één van Colombia’s belangrijkste archeologische sites verscholen: de begraafplaatsen van Tierradentro.
Van slapende culturen, maak je de omschakeling naar traditionele inheemse volkeren op een van de indiaanse markten rond de ‘witte stad’ Popayan. In dit stadje kuier je zorgeloos langs prachtige witte huizen en gebouwen in oud Spaanse koloniale stijl. De stad werd door UNESCO bekroond voor zijn gastronomie.

Je vervolgt je route in Noordelijke richting naar de koffiestreek, thuis van de de wereldberoemde aromatische Colombiaanse koffieboon. Laat je verbazen door de metershoge karakteristieke waspalmen, de traditionele finca’s en de natuurlijke schoonheid die hier heerst. Je maakt hier epische wandelingen te voet of te paard, scheurt per jeep door het schitterend landschap en kan te allen tijde genieten van een vers gebrouwen kopje koffie.

Medellín is een moderne stad die bekroond is als meest innovatieve stad op gebied van mobiliteit. De vele publieke kabelbanen, roltrappen en uitstekende bovengrondse metro getuigen hiervan. Een mini city-trip in deze stad kan dan ook niet ontbreken.

Eindigen doe je in het kleurrijke en zwoele Cartagena, omgeven door koloniale pracht en bruisende Caribische sfeer.

Lees meer
19 dagen - vanaf €2995

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
19 dagen - vanaf €2995
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: bolivia , colombia , nepal , peru

Niels Van Gremberghe
Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië