fbpx Japan - Rondreizen - Zuiderhuis

Rondreizen in Japan

Japan

Welkom in het fascinerende land van de rijzende zon: Japan! Stap binnen in een wereld vol betoverende contrasten, waar eeuwenoude tradities samensmelten met baanbrekende technologie. Of je nu een liefhebber bent van rijke culturen, adembenemende landschappen, exquise gerechten of bruisende stedelijke avonturen, Japan heeft het allemaal en meer.

Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je door de mystieke tempels van Kyoto wandelt, waar de geur van wierook je zintuigen prikkelt en je wordt omringd door elegante geisha’s in kleurrijke kimono’s. Of verlies jezelf in de levendige straten van Tokyo, een stad die altijd in beweging is en waar je futuristische architectuur vindt naast eeuwenoude tempels en traditionele markten.

Avonturiers kunnen de majestueuze Mt. Fuji beklimmen, een iconisch symbool van Japan en een uitdaging die je uithoudingsvermogen op de proef stelt. Of verken het natuurschoon van het betoverende Hokkaido, met zijn uitgestrekte velden, schilderachtige meren en adembenemende bergen. Japan biedt ook de mogelijkheid om te ontspannen in dampende warmwaterbronnen, zoals de beroemde onsen in Hakone.

Voor fijnproevers is Japan een waar paradijs. Geniet van de verfijnde smaken van sushi en sashimi, bereid met verse vis rechtstreeks uit de oceaan. Proef de heerlijke ramen-noedels, misosoep en tempura, die je smaakpapillen zullen verwennen. En vergeet niet om de wereldberoemde Japanse groene thee te proeven, een verfrissende drank die een diepe traditie belichaamt.

Lees meer

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Japan

Bart Serneels
Bart Serneels Lees meer

Praktisch

  • Onze lente en herfst, maar dan is het erg druk. Ideaal: vanaf de tweede week van Mei tot eind Juni. Dan is het rustiger met aangename temperaturen.

  • Rondreizen met openbaar vervoer, JR rail pass, waarbij je gebruik maakt van gewone treinen en vooral shinkansen sneltreinen.

  • 2 tot 3 weken

  • Afhankelijk van reisperiode liefst minimum een half jaar voor vertrekdatum.

Rondreis op maat

Vraag een reisvoorstel aan, leg je eigen accenten en stippel samen met onze specialisten je reisroute uit.

Vraag reisvoorstel aan

Specialist: Japan

Bart Serneels
Bart Serneels Lees meer

Onze suggestieroutes