fbpx Avontuurlijke gezinsreis - Tanzania - Rondreizen - Zuiderhuis

Tanzania

Avontuurlijke gezinsreis

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
voel, proef en ruik het echte Tanzania
olifanten, leeuwen, luipaarden en giraffes
op avontuur met de Masai, de Hadzabe en de Chagga

Tanzania staat bekend om zijn vele wilde dieren. Die krijg je tijdens deze gezinsreis ook uitgebreid en van dichtbij voor je lens. Hoewel geen garantie, is de ‘big five’ doorgaans een haalbare kaart: zwarte neushoorns in de Ngorongorokrater, grote kuddes olifanten en buffels in Tarangire en leeuwen, luipaarden en ander fraais in de Serengeti. Aan dieren nergens gebrek!

Tanzania heeft echter veel meer te bieden dan dieren alleen. Het is een uitstekende bestemming voor een actieve ontdekkingstocht die voor alle gezinsleden verrassingen in petto heeft! De Masai, de Chagga, de Bosjesmannen en de waIraqw zijn slechts enkele van de meer dan 100 verschillende stammen die het land bevolken. Je ontmoet ze tijdens deze reis alle vier, elk op hun eigen terrein.

De Masai tonen je flamingo’s, warmwaterbornnen en watervallen. Al dobberend, wandelend, klauterend, maak je kennis met hun traditionele manier van leven. Je geniet van het indrukwekkende decor van Lake Natron: het ondiepe meer met de duizenden flamingo’s, de haaientanden van Mount Mosonik en Mount Gelai en de imposante vulkaan Ol Doinyo Lengai.

Met de Chagga verken je de flanken van de mythische Kilimanjaro, met zijn besneeuwde top het dak van Afrika. Hoog omhoog naar de sneeuw hoef je echter niet, de horizontale wandeling net onder de parkgrens heeft meer dan genoeg te bieden!

Kennismaken met de cultuur en levenswijze van de de waIraqw doe je door er 2 dagen tussen te gaan wonen. In het aan Lake Manyara grenzend dorpje Endallah krijg je ook de kans om de benen te strekken. Door de unieke ligging bovenop de Great Rift, leveren de wandelingen er verbluffende vergezichten op.

De Hadzabe tenslotte nemen je in de vroege ochtend mee op jacht met pijl en boog. Je overnacht in een tent naast hun tijdelijk kamp en waant je voor even in de prehistorie.

We kiezen tijdens deze reis bewust voor homestays, kleinere hotels en tentovernachtingen. Zo garanderen we de authenticiteit en is de beleving des te intenser. Geen ‘plastic’ dansjes of toeristenvallen, maar ‘the real thing’, onversneden en indrukwekkend!

Lees meer
14 dagen - vanaf €3725

Beschikbare periodes

01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
14 dagen - vanaf €3725
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan
Steven Andries

Bestemmingen: tanzania , botswana , kenia , zambia , zimbabwe , congo

Steven Andries

Als kind droomde ik achterin de klas weg bij de safariboeken van Nero-tekenaar Marc Sleen. ik had...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië