fbpx Kenia Klassiek - Kenia - Rondreizen - Zuiderhuis

Kenia

Kenia Klassiek

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
op safari in de mooiste parken van Zuid-Kenia
de ‘big five’ onder je neus: olifant, neushoorn, luipaard, leeuw en buffel
comfortabele verblijven op unieke locaties

Met een bezoek aan de zuidelijke kroonjuwelen rijg je de klassiekers aaneen. Alleen een tropenhelm ontbreekt nog om je helemaal in Out of Africa te wanen.

Tijdens deze reis ga je op safari in de mooiste natuurparken van het Zuiden. Je reis start in Swara Plains, een minder bekend reservaat net ten zuiden van Nairobi, en loopt verder richting Amboseli National Park, natuurlijke habitat voor een imposante olifantenpopulatie. De iconische beelden van kuddes olifanten die over de savannevlakten schrijden met de besneeuwde top van Mount Kilimanjaro op de achtergrond, zijn iedereen wel bekend.
Vanuit Amboseli’s savannevlaktes, acaciabossen en moerasgebieden reis je verder naar het bosrijke Naivasha, aan het gelijknamige meer. Hier kan je, omgeven door wild, de benen strekken, de trappers pijnigen en het water bedwingen. Tussen relatief ongevaarlijk wild maak je een wandeling, een fietstocht en een boottocht! 
Via een tussenstop aan Lake Elementeita, waar sinds kort grote zwermen flamingo’s neerstrijken, gaat de safari verder naar Lake Nakuru National Park. Zowel witte als zwarte neushoorns zijn hier thuis en sporadisch wordt ook het schuwe luipaard er gespot.
De reis eindigt in het legendarische Maasai Mara. Dit park is het meest gekend omwille van de grote migratie, het natuurfenomeen waarbij meer dan een miljoen zebra’s en gnoes elk jaar vanuit Tanzania naar Kenia trekken en terug. Een bezoek aan Maasai Mara is echter het hele jaar door absoluut de moeite waard, onder meer dankzij de vele leeuwen en jachtluipaarden die je er uitstekend kan spotten in de uitgestrekte graslanden. Je verblijft hier vier nachten, twee in de Maasai Mara zelf en nog eens twee in het aangrenzende – en even spectaculaire – private Naboisho Conservancy. Tegen dan heb je de ‘Big Five’ vast en zeker afgevinkt!

VERLENG JE VERBLIJF: DIANI BEACH
Dit programma leent zich perfect om uitgebreid te worden met een met een verblijf aan parelwitte stranden van de Indische Oceaan. Ook extra dagen in de parken kunnen gemakkelijk toegevoegd worden. Contacteer onze specialist of raadpleeg onze Keniapagina’s.

Lees meer
Deze reis is beschikbaar in meerdere varianten

Deze reis is beschikbaar in meerdere variaties, bekijk hieronder de alternatieve versies van deze reis.

11 dagen - vanaf €3440

Beschikbare periodes

01/01/2023 > 31/12/2023
01/01/2024 > 31/12/2024
Vraag reisvoorstel aan
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
  • Nota
Vraag je reisvoorstel aan
11 dagen - vanaf €3440
Vraag reisvoorstel aan Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES

Reis op maat

Al onze suggestieroutes kan je op maat en volledig naar eigen wensen aanpassen. Vraag een reisvoorstel aan en onze specialisten nemen contact met je op!

Vraag reisvoorstel aan

Bestemmingen: kenia

Treesje Vanderlinden

Ik heb het geluk om vanuit Nairobi als thuisbasis veelvuldig te mogen reizen binnen Kenia en...

Lees meer
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië