Op zoek naar iets?

Pinzgau

OOSTENRIJK - Salzburgerland, logeren in een charmehotel - 7 dagen

{{statusText}}

vanaf €595

  • individuele reis met zicht op meer dan dertig drieduizenders
  • verblijf in een luxueus, eeuwenoud, traditioneel gerenoveerd landhuis/slot met wellness
  • 360 graden panorama vanop de Schmittenhöhe

  7-daagse individuele wandelreis Pinzgau

  Wandelen met charme in Pinzgau, een individuele wandelvakantie waar je wordt verwend in een luxueus, traditioneel landhuis/slot in een kader van meer dan dertig drieduizenders. 

  De Salzburgse Pinzgau is het gebied ten noorden van de bergketen met de Grossvenediger en de Grossglockner, enkele van de hoogste bergen van Oostenrijk. In dit gebied liggen meer dan dertig drieduizenders. Het wandelgebied laat je wegdromen naar groene almen en spitse toppen. Op de panoramaberg Schmittenhöhe heb je een uitzicht van 360 graden en zie je de meeste sneeuwreuzen. Op de huisberg van het kasteeldorp Maishofen, de Schwalbenwand, beleef je de koninginne-etappe van deze reis. Een uitstap naar de bergpas van de Grossglockner of zijn gletsjer en naar de Krimmlerwatervallen zijn de moeite waard. De reis biedt je ook de mogelijkheid om te ontspannen aan de idyllische Zellersee, een groot bergmeer temidden van de bergen. Je verblijft in een luxueus, eeuwenoud, traditioneel gerenoveerd landhuis/slot met wellness.   Logies en praktisch:

  • je verblijft in een luxueus landhuis/slot met wellness in halfpension
  • reizen doe je met eigen vervoer, eventueel trein in combinatie met bus/taxi
  • vast verblijf

  Ontdek zeker ook onze andere wandelreizen op individuele basis  in Oostenrijk.  

  Comfort niveau

  Fysiek wandelniveau

  Dag 1

  Aankomst

  Ontvangst en briefing door een hotelmedewerker.

  Dag 2

  Hoogtepad van Maishofen en Zeller See

  Over het hoogtepad van Maishofen gaat het naar berggasthof Mitterberghof, waar het gemoedelijk zonneterras uitnodigt tot een rustpauze met wonderbaarlijk uitzicht op de omliggende bergwereld. Bergaf leidt de weg je naar Thumersbach via de Hubertuskapel en verder langs de Zeller See tot Schloss Prielau. Via Mayerhofen en de Steinberg wandel je terug naar het logies.
  4 uur wandelen; 12km; 570m klimmen en dalen

  Dag 3

  Lindlingalm en Saalalm

  Vanaf het centrum van Maishofen neem je de bus naar Sportregio Saalbach. Vanaf Hinterglemm Mitterlengau voert een gemoedelijke wandeling naar het einde van het dal. Via de Forsthofalm gaat de wandeling verder naar Saalalm en verder tot de Lindlingalm, over een hangbrug naar een boomtoppenweg. Busrit terug naar Maishofen.
  3,5 uur wandelen; 9km; 500m klimmen en 510m dalen

  Dag 4

  Schmittenhöhe

  Busrit tot Zell am See naar de kabelbaan Schmittenhöhe. Met de gondel zweef je met blik op de Zellersee naar de Schmittenhöhe op 1965 m, waar je één van de prachtigste Alpenpanorama’s hebt. Deze uitzichtstop biedt een 360 graden panorama op tientallen drieduizenders. Na een kijkje te hebben genomen in de Elisabethkapel begint de afdaling naar het dal, eerst naar de Sonnkogel, nadien naar de Sonnalm en uiteindelijk terug naar Zell am See. Wandel gerust nog eens rond in het gezellige stadje. Met de bus terug naar Maishofen.
  3,5 uur wandelen; 9km; 110m klimmen en 990m dalen

  Dag 5

  Schwalbenwand

  Onmiddellijk vanaf het logies start de koninginne-etappe op de Schwalbenwand, de huisberg van Maishofen op 2011 m. Op afwisselende almwegen gaat het eerst naar de top van Maishofen en eventueel naar de top van de Schwalbenwand. De vermoeidheid van het klimmen wordt beloond met een uniek panorama op de Hoge Tauern en het Steinerne meer. De terugweg voert ons over de Kammereggalm waar een glaasje met een broodje spek de inwendige mens versterkt.
  5,5 uur (incl. top); 14km; 1280m klimmen en dalen

  Dag 6

  In het spoor van Anton Faistauer

  Een rustige wandeling als afsluiting van een mooie wandelweek brengt je in het spoor van Anton Faistauer, één van de bekendste schilders van de Oostenrijkse moderne kunst, langs zijn geboortegrond. Je wandelt langs de oever van de Saalach over een spannend hoogtepad naar de Waldsee en gemoedelijk door de weides en velden terug.
  3,5 uur; 9km; 200m klimmen en dalen

  Dag 7

  Vertrek of Verlenging

  Einde na het ontbijt.

  Periode

  Dagelijks vertrek mogelijk van 16/05/20 t.e.m. 27/09/20 en van 15/05/21 t.e.m. 26/09/21.

  • Laagseizoen: 15/05 - 30/05 en 13/09 - 26/09
  • Middenseizoen: 31/05 - 20/06 en 30/08 - 12/09
  • Hoogseizoen: 21/06 - 29/08

  Prijzen

  • Laagseizoen: Vanaf € 595 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)
  • Middenseizoen: Vanaf € 655 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)
  • Hoogseizoen: Vanaf € 695 per persoon (o.b.v. 2 personen – tweepersoonskamer)

  Nota

  Optioneel:

  • Single supplement: € 69
  • Extra nacht(en)

  Meer details en prijzen vind je bij 'Praktisch'.

  Aantal dagen

  7.

  Deelnemers

  Min. 1.

  Extra nachten

  Wens je extra nachten bij te boeken vóór of na de reis? Laat ons dit dan zeker weten zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken. Dit kan via het vrije opmerkingsveld tijdens het maken van de reservatie of via e-mail indien je de reservatie reeds gemaakt hebt.

  Logies

  Een luxueus, eeuwenoud, traditioneel gerenoveerd landhuis/slot met wellness geleid door een familie. Het is al de achtste generatie  in landbouw en gastenverblijf. Er werden uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt bij de gerenoveerde en stijlvolle kamers. De keuken is befaamd wegens gebruik van hun eigen landbouwproducten uit de boomgaarden, weiden en bossen. Het brood komt uit hun eigen houtoven. Om te ontspannen, geniet je van een rustieke boerensauna, steenbad, solarium en infraroodcabine. In de tuin is er zwemgelegenheid.

  Niveau

  Wandelingen van 4 tot 5 uur.

  Situering

  In het Salzburgerland ten zuiden van Salzburg en net ten noorden van Zell am See.

  Vervoer

  Eigen wagen naar Maishofen of trein naar Zell am See. Korte transfer met bus of taxi ca. € 15 naar Maishofen. Eventueel vlucht naar Salzburg en verder met trein/bus.

  Annuleringsverzekering

  Er is geen annuleringsverzekering inbegrepen in de basisprijs van de reis. Bij annulering kunnen de annuleringskosten hoog oplopen. We verwijzen hiervoor naar de bijzondere voorwaarden. Het afsluiten van een volledige annuleringspolis is dan ook sterk aanbevolen.

  Bijstandsverzekering

  Eveneens niet inbegrepen is een bijstands- en repatriëringsverzekering. De bijstandsverzekering die sommige mutualiteiten gratis aanbieden, geeft onvoldoende dekking (het bedrag repatriëring is meestal beperkt). Voor een avontuurlijke reis naar een verre bestemming is een volwaardige bijstands- en repatriëringsverzekering absoluut noodzakelijk. Je kan deze polissen afsluiten bij een maatschappij naar keuze of via Zuiderhuis. In samenwerking met Protections Travel Insurance werd een voordelige formule uitgewerkt.

  24/24 bereikbaar

  Indien je op een individuele reis voor onvoorziene problemen komt te staan, kan je steeds terecht bij onze betrouwbare lokale partners. Op groepsreis kan je steeds terecht bij onze ervaren reisleiders. Zij helpen je ter plaatse snel en efficiënt verder.

  In geval van nood kan je ons de klok rond bereiken op het noodnummer dat je terugvindt in je reisdocumenten.

  Je Zuiderhuis-voordeel

  Op vertoon van je bestelbon verlenen volgende buitensportzaken je, naast gespecialiseerd advies, graag een korting van 10% indien je materiaal aankoopt voor je reis.

  Dossierkosten

  Bij boeking wordt € 15 per persoon dossierkosten toegevoegd op de bestelbon, met een maximum van € 60 per dossier. Voor dagactiviteiten worden geen dossierkosten in rekening gebracht.

  Garantiefonds reizen

  Indien je een reis boekt via Zuiderhuis gebeurt dit onder de Belgische wetgeving en onder de bescherming van de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. Zuiderhuis NV is lid van het Garantiefonds reizen en van de VVR (Vereniging Vlaamse Reisbureaus).

  Privacy & copyright

  Deze website is eigendom van Zuiderhuis. Door de toegang tot en het gebruik van de website en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.) verklaar je je uitdrukkelijk akkoord met de volgende voorwaarden.

  Verwerking van persoonsgegevens
  Het bezoeken van de website impliceert je uitdrukkelijke goedkeuring (door middel van mededeling van uw persoonsgegevens of opt-in) van de Privacy Verklaring en aldus van de manier waarop wij je persoonsgegevens verzamelen, gebruiken en verwerken. Lees daarom onze privacy policy.

  Intellectuele eigendomsrechten
  De inhoud van deze site en aanverwante social media kanalen (Facebook, Instagram, Youtube e.d.), met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden, video’s, presentaties e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Zuiderhuis of rechthoudende derden. Onrechtmatig gebruik ervan is strafbaar. Zuiderhuis is niet verantwoordelijk voor het posten van eventuele auteursrechtelijk beschermde informatie door één of meerdere van haar leden. Lees daarom onze disclaimer policy.

  Datum reisfiche

  1/06/2020