fbpx Italië - Wandelreizen - Zuiderhuis
Italië

Het zomerse weer, de heerlijke pasta en de artisanale gelato vertegenwoordigen slechts een klein deel van de vele schatten die Italië te bieden heeft. Genieten van het prachtige land doe je optimaal tijdens een ontspannende wandelvakantie.

Een reis door Italië staat gelijk aan een culinaire ontdekking. De noordelijke regio Piemonte staat bekend om de lokale delicatessen zoals agnolotti del plin (pasta gevuld met vlees) en bicerin (koffie met chocolade en room).

De Cinque Terre, bestaande uit tal van beeldige vissersdorpjes aan de Ligurische kust, nodigen uit tot een mooie wandeling. De gekleurde huisjes op de steile helling die uitkijken op de azuurblauwe zee creëren een dromerig panorama. Pittoreske, kleurrijke huisjes vind je ook aan de romantische Amalfikust. Hoewel het een populaire bestemming is, vind je al wandelend tal van plekjes waar weinig mensen het bestaan van afweten.

In het Zuid-Italiaanse Campania is er naast de befaamde Amalfikust ook de Cilento, een ongerept landschap waar wandelaars zich volledig kunnen uitleven. Landelijke kapelletjes, verscholen stranden en heuvels bedekt met olijfbomen maken het een idyllische maar vooral kalme omgeving. In de golf van de beroemde hoofdstad van Campania, Napels, schitteren drie schilderachtige eilanden: Procida, Ischia en Capri, elk met hun eigen charme en bezienswaardigheden.

Umbrië, het groene hart van Italië en het natuurpark Corno alle Scale nabij Firenze en Bologna, zijn minder bekende streken wat zorgt voor een ongeëvenaarde kalmte voor bezoekers. Ook het dunbevolkte gebied de Valsesia is een oase van rust.

Een buitengewone troef van het land zijn de impressionante Dolomieten. De bergketen pronkt met een diverse, adembenemende natuur en is een waar wandelparadijs. De indrukwekkende bergtoppen van de Drei Zinnen zijn een opvallende bezienswaardigheid die je daar terugvindt. De Dolomieten zijn ook met sneeuwschoenen te bewonderen gedurende de wintermaanden tijdens een langlaufreis of winterwandelreis.

Daarnaast blijft Toscane eveneens een fantastische bestemming waar je de unieke schoonheid van eenzame landhuizen en wijngaarden vindt. Een van de mooiste streken van Toscane, Val d’Orcia, staat bekend om de prachtige cipressen die voor wandelaars een unieke omgeving creëren.

 

ONZE REIZEN IN Italië
Italië

Hulp nodig bij je keuze?

Indien je graag wat meer uitleg verkrijgt bij de reismogelijkheden op deze bestemming of wil weten welke reis het best bij jouw wensen past, neem dan via onderstaand formulier contact op met onze specialisten!

Contacteer Specialist
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië