fbpx De goddelijke Amalfikust, wandelen tussen hemel en aarde - Italië - Wandelreizen - Zuiderhuis

Italië

De goddelijke Amalfikust, wandelen tussen hemel en aarde

  • Reisomschrijving
  • Route
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
ontdek hoogtepunten en verborgen pareltjes van de Amalfikust
bezoek Ravello, Amalfi en wandel langs beroemde Godenpad
verblijf in alle comfort in charmehotels met 3 en 4 sterren

De goddelijke Amalfikust, wandelen tussen hemel en aarde

Verkenningen vanuit drie charmehotels in het achterland en aan de kust.

De Costiera Amalfitana is één van de schilderachtigste en dramatische kusten van Europa. Dorpen zijn er als arendsnesten boven en tegen de steile bergflanken gebouwd, tegen de achtergrond van een azuurblauwe zee met eindeloze panorama’s.

Al is dit beroemde kustgebied al eeuwenlang een trekpleister voor natuur- en cultuurliefhebbers, toch kan je als wandelaar hier nog plekjes ontdekken waar weinigen het bestaan nog maar van weten. Met dit wandelprogramma bieden we je de gelegenheid om zowel de absolute hoogtepunten, als de verborgen schatten van de Amalfikust te bezoeken. Je wandelt over steile paadjes die zich tussen hoge heuvelflanken slingeren naar de wild schuimende kustlijn en vice versa. Je volgt de “Maestra dei Villaggi” – de “hoofdweg” van de Republiek Amalfi en het legendarische ‘Godenpad’ (Sentiero degli Dei), dat via een balkonroute tussen hemel en zee, op een hoogte van gemiddeld 500 meter boven de zeespiegel, van Bomerano naar Positano leidt, met onvergetelijke uitzichten onderweg.

Het landschap kan typisch mediterraan zijn, bedwelmend met zijn wilde geparfumeerde kruiden, met mirtestruiken, tijm, rozemarijn en mastiekbomen, of haast alpien met weiden en kale rotsen. Een groot deel van de wandelingen leidt je langs de kust, met alle beroemde kustplaatsen die je moet gezien hebben; Amalfi zelf, maar ook Atrani, Ravello, Praiano en het schilderachtige Positano. Je wandelt ook door een echt berglandschap, langs imposante steile hellingen, door kastanjebossen en prachtige terrasvormige citroenboomgaarden en wijngaarden. Onderweg kan je genieten van enkele van de meest fantastische uitzichten op de kust van Amalfi en de baai van Napels, terwijl je tegelijkertijd in hoog in de bergen vertoeft, ver weg van de glamour van de modieuze plekken langs de kust.

Op deze tocht verken je paden die voor de meeste wandelaars en reisgidsen nog volslagen onbekend zijn! Je zult ontdekken dat de Amalfikust niet voor niets de beroemdste kustlijn van Italië is geworden, maar ook dat er nog steeds plekken zijn waar je helemaal alleen kunt zijn, midden in de natuur.

Lees meer
Wandelniveau i
Comfortniveau i

Geschikt voor solo reiziger

GPS-Tracks beschikbaar

GPS only

8 dagen - vanaf €856

Beschikbare periodes

15 mrt 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU
  • Wel / Niet inbegrepen
  • Praktisch
  • Vertrekdata & prijzen
Boek je reis
8 dagen - vanaf €856

Beschikbare periodes

15 mrt 2024 > 31 okt 2024
BEREKEN PRIJS & BOEK NU Heb je een vraag? Contacteer onze experts
MEER SUGGESTIES
Reizen in Italië
In Italië bieden we actieve wandelreizen en fietsvakanties aan, van in het hooggebergte in Zuid-Tirol tot op het zonovergoten Sicilië.
Ontdek onze reizen in Italië
REIZEN MET ZUIDERHUIS

Focus op actieve natuurbeleving

Op onze fietsvakanties, wandelreizen en rondreizen staat de natuur centraal. Er gaat niets boven het verkennen van zanderige woestijnen, meanderende rivierdalen of mistige nevelwouden, of het nu al wandelend, met de fiets of met een (huur)wagen is. Wie de natuur verkiest, reist om te onthaasten en volledig tot rust te komen. Zowel dicht bij huis als in de verste uithoeken van de wereld kiezen we er op onze reizen voor om de natuur op een actieve en respectvolle manier te beleven. We streven ernaar zo weinig mogelijk sporen na te laten en onze impact op de natuur tot een absoluut minimum te beperken.

Met respect voor lokale bevolking en leefmilieu

Bewust reizen omvat meer dan omtrek van onze ecologische voetafdruk. Ook het (inter)menselijke aspect speelt een niet te onderschatten rol. Als reisorganisatie zetten we ons in om lokale bevolkingsgroepen en hun leefomgeving met eerbied te benaderen. Dat gaat van het respecteren van lokale gebruiken en rituelen tot het ondersteunen van lokale projecten en partners. Om reizen duurzaam te houden is het van cruciaal belang dat inkomsten uit toerisme terugvloeien naar de lokale bevolking. Dat niet enkel wij nieuwe ervaringen opdoen maar dat de lokale bevolking er ook zelf beter van wordt. We reizen om ten slotte om te begrijpen en niet om in te grijpen. Dat doen we als volleerd antropoloog en als gelijke.

Persoonlijke begeleiding en maatwerk

Onze reisspecialisten zijn één voor één doorgewinterde reizigers en kennen hun bestemmingen als geen ander. Ze zijn vertrouwd met de do’s-and-don’ts, kennen de lokale bevolking en weten moeiteloos de mooiste plekjes op de wereldkaart aan te duiden. Meermaals per jaar reizen ze de wereld rond, op zoek naar nieuwe regio’s en reisroutes. Verschillende onder hen hebben ter plaatse gewoond of doen dat tot op vandaag! Met de nodige terreinkennis en ervaring staan ze je bij van bij het ontkiemen van je reisplannen tot de praktische uitwerking. Ze hebben ter plaatse enkele mooie voorbeeldroutes uitgetekend, maar helpen je even graag op weg met een reisroute op maat.

Terreinkennis en jarenlange expertise

Sinds 1978 reizen we bij Zuiderhuis verwoed de wereld rond, eerst als Vreemde Continenten, Te Voet, Belgian Biking en Ijslandreizen, sinds 1996 als Zuiderhuis. Sinds de beginjaren tijd is er heel wat veranderd, maar onze kernwaarden zijn steeds dezelfde gebleven: terreinkennis, kleinschaligheid en actieve natuurbeleving. We kiezen ervoor geen reizen en bestemmingen aan te bieden die we zelf nog niet verkend hebben en staan wereldwijd in nauw contact met onze partners ter plaatse. Enkel zo kunnen we onze reizigers adequaat op weg helpen en de accenten leggen waar zij dat willen.

REIZIGERS AAN HET WOORD

5 werelden in een unieke creoolse mix van Afrika, de Caraïben en Europa … we hebben het erg naar onze zin gehad in Kaapverdië. Op het kruispunt van Afrika, de Caraïben, en Europa vind je een variatie aan werelden in één land, met de creoolse cultuur en de bijhorende
brede glimlach als bindmiddel.

Ontdek Kaapverdie

Onze dochter van twee jaar heeft er evenveel als ons van genoten. Zuiderhuis en lokale partners maakten dit praktisch mee mogelijk. Dank!

Ontdek de Eisleck Trail

Vlot bagagevervoer, erg degelijke hotels en perfecte combinatie stad-platteland. Ons dossier werd vlot afgehandeld. Wandeldag zes, Peiting – Halblech was onze favoriet met prachtige, afwisselende en erg aangename routes.

Ontdek de wandelreis Beieren: München, meren en kastelen

Fantastische dienstverlening en flexibiliteit door Zuiderhuis. Zeker een dikke pluim in deze moeilijke tijden. We hebben een fantastische wandelvakantie gehad in Portugal en genoten van een heerlijke kustlijn, de zonnige temperaturen met een verfrissend zeebriesje, en de culinaire geneugten

Ontdek de Portugese Costa Vicentina

In juni 2021 hebben we een privéreis naar Tanzania gemaakt, Super! Eerst hebben we Arusha N.P. bezocht, vervolgens naar Tarangire N.P. en de Ngorongoro Crater, allebei prachtig. En als kers op de taart hebben we de Serengeti bezocht. Alles was prima geregeld: lekker eten, verzorgde lodges en prachtige tent camps. De mensen waren heel vriendelijk en de gids was top. We hebben zeer veel dieren gezien, zelfs een luipaard. Het Zuiderhuis heeft ons zeer goed geholpen bij het plannen van deze reis.

Ontdek onze rondreizen in Tanzania

We wensen reisleidster Kathleen langs deze weg nog eens te bedanken voor de boeiende reis. We kijken nu met andere ‘ogen’ naar Jordanië en hebben echt kunnen genieten van het interessante programma. De culturele en historische achtergrond betekende voor ons een echte meerwaarde waar we ook naar hadden uitgekeken. Het verteltalent van Kathleen vonden we heel fijn.

Ontdek onze reizen in Jordanië